Crònica informal

Aquesta Corporació no té terme mig i tant els és començar un quart tard com amb una puntualitat britànica. En el ple extraordinari de dia 12, per exemple, el cronista es va entretenir parlant amb en Gento, que sempre té molta xerrera, i quan va entrar al saló d’actes, amb només tres minutets de retràs, ja estaven acabant d’enllestir el punt dos. A na Manuela li va passar el mateix i per poc no arriba també misses dites. En Jaume i n’Antoni no hi eren, i el cronista no sabria dir si era perquè tenien altres feines o perquè arribaren tard, ja que en deu minuts va estar enllestia la sessió.

El punt dos deia: Resolució d’al·legacions, aprovació definitiva dels estatuts i creació de la societat mercantil “Empresa Intermunicipal de Mallorca de Prestació de Serveis, SA”. Aquí el cronista no pot afegir-hi res més, ja que quan va arribar començaven les votacions: 3 en contra i 8 a favor.

En el tercer, segons l’enunciat, es tractava de l’aprovació inicial de la modificació de crèdit per la reducció d’endeutament amb els ingressos procedents de la recuperació de l ́IVA de Bellver, SA. Resulta que en els pressuposts del 2013 havien cregut que els tornarien 60.000 euros com a devolució de l’IVA de l’empresa municipal, però ara ha resultat que el Tribunal Superior de Justícia ha resolt que els n’havien de tornar 562.806, a més de 96.076 en concepte d’interessos de demora des del 2008 ençà, el que fa un total de 658.882 euros. La diferència entre la quantitat real i la que tenien pressupostada, per tant, és de 598.882 euros, que es destinaran íntegrament a la reducció del deute municipal.
-Supòs que tots hi estaren d’acord…
-Idò no, es Pepé va votar en contra.
-I com és?
-No ho sé, no ho digueren. Deuen trobar que convé més deure que pagar…

El darrer punt deia: Resolució d’al·legacions i aprovació definitiva del Reglament del servei de menjar a domicili de l ́Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar. Aquest punt no es va debatre, però en acabar la sessió na Maria Galmés va entregar la seva proposta al cronista, la qual, entre d’altres coses, deia: “El servei de menjar a domicili (…) pretén la millora de la qualitrat de vida de les persones usuàries dins el seu entorn de convivència, prevenint el seu deteriorament personal o familiar i intentant que la persona continuï, en la mesura possible, en el seu entorn habitual. Per tant, els principals usuaris del servei són persones majors o discapacitades que tenben problemes de dependència”. I en un altre paràgraf continua: “Per altra banda, econòmicament no es pot assumir el cost del repartiment del menjar a domicili els caps de setmana i festius, ja que suposaria la contractació de personal (…) sense rebre cap augment de finançament per part de la Conselleria”. L’equip de govern va estar d’acord amb l’esmentada proposta i va desestimar les al·legacions que havia presentat el Partit Popular, que va votar en contra de l’acord.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.