Assemblea general 2014 de Card.cat

El passat dissabte, 15 de febrer, es realitzà a la Rectoria l’assemblea anual de la revista i posteriorment un sopar de clebració. A continuació us en feim una crònica:

Aquesta és l’acta que en féu el nostre secretari, Josep Cortès:

El dissabte, 15 de març, a la Rectoria, a les 19.00 en primera convocatòria i a les 19.30 en segona, va tenir lloc l’assemblea anual de Card.cat, a la qual hi assistiren tots els editors -exceptuant Joan Umbert, que havia justificat l’absència per trobar-se fora de Mallorca- i cinc lectors-col·laboradors. En el decurs de l’hora i mitja que va durar l’assemblea es tractaren els següents punts de l’ordre del dia:

1.- Lectura i aprovació de l’acta anterior, que es va dur a terme segons l’enunciat: es va llegir i es va aprovar.

2.- Resum de l’any 2013 i comparació amb l’any anterior. Amb l’ajut d’una projecció el president va mostrar l’evolució de la publicació, tant en el nombre d’autors com de lectors,  visites i seccions. Així, es donà compte que:

– S’havia passat de 63 autors el 2012 a 89 el 2013, tot i que la majoria eren esporàdics.

– Card.cat té una mitjana de 264,5 lectors diaris i que en el darrer mes havia comptat amb 12.000 visites, una bona part de les quals s’havien efectuat a través de Facebook. Aquí teniu una gràfica que mostra l’evolució positiva de la revista respecte a l’any anterior quant a nombre de lectors:

– L’any passat s’havien creat noves seccions fixes: “Què en trobau?”, “Cançó de la setmana en català”, “LSG” (Llenguatge de Salvador Galmés), “Elefant verd”, “Fotografies antigues”, “Educació”, “Prèvia” i Crònica del Carde”, a més d’actualitzar el format de l'”Agenda”.

El president també informà d’una xerrada que havia tengut amb la revista Cent per cent, de Manacor, per tal d’ensenyar-los el format digital de Card.cat i que la projectada col·laboració amb Ara Balears s’havia complert, però no havia donat els fruits que s’esperaven.

3.- Compliment dels reptes que s’havien proposat a la darrera assemblea. Entre els que s’havien complit es van destacar els següents: S’ha millorat la varietat de les seccions, s’ha augmentat el nombre de lectors i s’ha comprat una càmera de vídeo, encara que no s’ha estat utilitzant tant com voldríem. No s’ha aconseguit, però: que hi col·laborin totes les tendències polítiques ni totes les associacions dels tres nuclis urbans (sobret a Sa Costa i Son Carrió); no s’ha creat la pàgina “Mercadet” per a anuncis breus entre particulars, ni tampoc la de “Passatemps” dirigida als més menuts; tampoc no s’ha col·locat, per motius tècnics, l’escut de la Premsa Forana a la capçalera.

4.- Objectius de cara al 2014. A més de mantenir el creixement que s’ha tengut fins ara (gràcies a les seccions més visitades i a la creació de noves), es proposà continuar amb la publicació de quatre o cinc articles diaris i també s’intentarà complir els reptes que no s’aconseguiren l’any passat.

De cara a les xarxes socials (facebook, twitter…) hi va haver un debat sobre la conveniència d’utilitzar-los habitualment: alguns consideraven que eren un mitjà molt útil per augmentar el nombre de lectors i altres eren més reacis a entrar-hi de ple, pel que suposa de pèrdua d’intimitat i perquè consideraven que el marc de Card.cat havia d’esser més local. Al final, naturalment, uns i altres no es posaren d’acord i es posposà per a una futura reunió entre editors.

També s’apuntà la possibilitat de canviar el format de la publicació, però es va deixar per més endavant fins que el nostre enginyer informàtic  disposi de temps per treballar-hi.

5.- Estat de comptes. El tresorer el va presentar i es pot resumir així: Saldo a 31 de desembre de 2012: 272’71 euros; Ingressos, 310 euros; Despeses, 282’77 euros; Saldo a 31 de desembre de 2013: 299’94 euros; Benefici: 27’23 euros.

Després, una vintena de persones férem un animat sopar al restaurant Can Pedro. Quedàrem ben rodons i ens acomiadàrem fins a l’any que ve.

3 pensaments a “Assemblea general 2014 de Card.cat

  1. No, i m’han dit que van estirar ses orelles al president un rai de vegades: que si no seguia els punts de l’ordre, que si tenien fam…(jijiji).

    Per a la resta, enhorabona i que la revista continui creixent!! excel·lent treball de tots vosaltres!!

      • El pitjor va venir després professor estimat, quan es presi rebentat de tanta reunió va anar a relaxar-se al vb amb una cerveseta i ni allà!!! Es Futre m’esperava amb sa destral treta per l’error de la notícia d’en Toni Lluís.
        I és que ja ho diuen: qui no vulgui pols, que no vagi a l’era!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.