El govern recula i no imposarà els llibres de text en “Balear” ni en supervisarà el contingut

Ahir es feia públic que el Govern de les Illes Balears aturava el decret de llibres de text, segons el qual aquests llibres no havien de fer cap referència a l’idioma català, a més de supervisar-los per donar o no el seu vist i plau.

Tot i que la Conselleria d’Educació de les Illes havia destinat 75.000€ per subvencionar les editorials disposades a editar llibres que només parlessin del “Balear”, cap d’aquestes editorials va acceptar la subvenció i per si fos poc avisaren de la possible il·legalitat del decret pel fet de voler supervisar els llibres de text. A banda d’això sembla també que el text del decret en qüestió hauria topat amb dificultats legals per veure la llum.

Bé, ja ho sabeu gent del govern, si no sabeu on heu d’amagar aquest decret o teniu dificultats per encabir-lo a qualque lloc, trescant per la xarxa he trobat la solució als vostres problemes.

Aquí teniu la noticia a Catalunya ràdio.

 

4 pensaments a “El govern recula i no imposarà els llibres de text en “Balear” ni en supervisarà el contingut

 1. Per favor, revisau ses vostres fonts. Aquí hi ha sa notícia donada per una mitjà local http://ultimahora.es/mallorca/noticia/noticias/local/educacio-paraliza-puesta-marcha-del-registro-libros-texto-1.html
  “La Conselleria d´Educació ha paralizado la puesta en marcha del registro de libros de texto y material escolar que, como anunció el Govern a comienzos del curso, debía regular qué manuales podrían utilizar los colegios. Así lo confirmó ayer el secretario autonómico de Educació, Guillem Estarellas.

  La versión oficial es que se va a esperar hasta que estén definidos los nuevos currículos que impone la reforma ley educativa, que entrará en vigor el próximo curso escolar, que obligará a cambiar los manuales en su primer año de 1º, 3º y 5º de Primaria. Eso supone, según se reconoce desde la Conselleria, aplazar este registro como mínimo un curso y probablemente dos, por lo que no sería posible hasta el curso 2016-2017.”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Si prems a damunt els enllaços que hi ha a l’article (lletres blaves) veuràs que l’escrit que em comentes tu ja hi és. Com pots veure m’inform tan bé (o millor) que tu 😉

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 3. A problemes grans… solucions a mida. Si ens volen imposar quin material de consulta hem d.emprar, ido el millor és no utilitzar cap llibre. De fet jo ja fa 5 anys que no n.he obert cap a les meves classes. Llibertat total i “sus” a la immaginació.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Tard o d’hora s’arribarà a fer així, i amb el material que es pot trobar arreu crec que és la millor solució 🙂 . De totes formes, la mesura proposada era preocupant des del meu punt de vista, ja que us quartava la llibertat d’expressió als mestres i volia limitar els ensenyaments als alumnes.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.