Dades 2013 de la xarxa municipal de biblioteques de Sant Llorenç

La biblioteca pública actualment s’ha convertit en un servei públic que garanteix a tots els ciutadans la igualtat d’oportunitats en l’accés i en l’ús de les fonts del coneixement i de la cultura, facilitant l’exercici de drets fonamentals per a les persones i per la convivència democràtica.

     Actualment el servei municipal de biblioteques, que està format per les tres biblioteques del municipi, és un servei que està molt integrat dins la vida social del poble, ja que hi ha molts de ciutadans, infants, joves i  adults que en són usuaris, bé sigui com a usuaris directes dels serveis que s’ofereixen, o bé, com  a participants  de les diverses activitats i actes  que s’hi organitzen, el que reflexa un creixent interès dels ciutadans per aquests espais culturals.

   Les biblioteques del municipi de Sant Llorenç(Sant Llorenç, sa Coma i Son Carrió) han tingut una gran activitat durant aquest darrer any.

USUARIS:

INFANTS

JOVES

ADULTS

TOTAL

12.178

2.265

9.606

24.049

PRÉSTECS:

INFANTILS

JOVES

ADULTS

ENTITATS

ALTRES

TOTAL

6.855

769

7.543

42

104

15.313


La dinamització de les biblioteques, ha estat molt variada, des de  activitats per nins, per incentivar-los a la lectura amb contacontes i tallers ,a  visites escolars per donar a conèixer el funcionament de les biblioteques, fins a activitats per als més petitons de les escoletes municipals.

De manera periòdica i puntual,  a la biblioteca de sa Coma s’ha fet  el CLUB DE LECTURA, activitat amb molta participació d’usuaris adults, a la biblioteca de son Carrió, cada dimecres hi ha hagut el servei de BEBETECA, espai i racó habilitat per els més petitons (de 0 a 3 anys) i a la biblioteca de Sant Llorenç  s’han fet  conferències, presentacions de llibres, jornades i xerrades de temes diversos.

Aquest any 2013 s’han fet un total de 165 activitats, unes subvencionades pel Consell i altres per l’ Ajuntament, i altres organitzades per entitats culturals del municipi, on han assistit un total de 5.040 usuaris, 3.018 infants, 23 joves i 1.999 adults.

USUARIS ACTIVITATS

INFANTS

JOVES

ADULTS

TOTAL

3.018

23

1.999

5.040


La utilització de les noves tecnologies també ha estat molt elevada, els usuaris disposen  de 3 ordinadors a la biblioteca de Sant Llorenç, 2 a la de sa Coma i  2 a la de Son Carrió,  a més de la connexió a la xarxa WI-FI a les tres biblioteques.

USUARIS INTERNET(PICs + WIFI)

INFANTS

JOVES

ADULTS

TOTAL

3.044

1.436

2.338

6.818

Un pensament a “Dades 2013 de la xarxa municipal de biblioteques de Sant Llorenç

  1. Moltes coses fan malament els polítics i no ens estam de dir-les aquí, però també hem de reconèixer que van saber renovar les biblioteques i donar-los un nou sentit més adaptat als nous temps. Abans eren simples santuaris inherts de llibres, ara en canvi a part d’arxivar llibres (amb el gran invent que va ser la xarxa de llibres de les Balears, la qual cosa toma barrereres i limitacions i la gent de Sant Llorenç pot tenir accés als mateixos llibres que la gent de Palma, Eivissa o Menorca), també organitzen contacontes, concursos, accés a internet, cinema, música… És a dir són molt més actives. Així que des d’aquí enhorabona a la gent que va fer aquesta reforma i també als biliotecaris i bibliotecàries que hi treballen i que han aconseguit revitalitzar aquests llocs.

    Dins les interessants dades que ens ha passat na Mariabel destaca el gran nombre d’usuaris que tenen les nostres biblioteques, amb només una assignatura pendent: els joves. Si miram les estadísitques sempre estan a un nivell molt més baix que els infants i els adults i només amb internet apugen la seva participació. Una dada per a reflexionar?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.