Modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament

L’equip de govern durà al Ple de demà una proposta de modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Sant Llorenç des CardassarAquesta proposta es fa per adequar els llocs de feina a la Llei 9/2012 de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears que estableix que la llengua catalana deixa de ser un requisit per accedir a la funció pública de la Comunitat Autònoma.

L’equip de govern , en aquesta proposta, basada en la llei de Bases del Règim Local, l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears, la Llei de Normalització Lingüística i la pròpia llei 9/2012, i, amb les dades de l’estudi sociolingüístic realitzat l’any 2010, publicat per la revista Flor de Card que indica que el català és la llengua del 60,5% dels enquestats, proposa:

“Primer. Modificar la relació de llocs de treball de personal fucionari de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, en el sentit següent:

a) es manté la descripció identificativa de la totalitat de les places de personal funcionari com una de les funcions principals la informació i l’atenció al públic.

b) Mantenir que en els llocs de treball corresponents a cossos, escales, subescales o categories professionals per ingressar en els quals es requereixi un nivell de titulació acadèmica corresponent als grups A1, A2, B, C1 i C2 , s’exigirà com a requisit per accedir a les places el nivell C1 de coneixements de llengua catalana o equivalent. No obstant, en el cas dels funcionaris que integren la policia municipal, el nivell exigit sera el B2.

c) Establir que en els llocs de treball corresponents a cossos, escales, subescales o categories professionals per ingressar en els quals es requereixi un nivell de titulació acadèmica corresponent als grups A2, C1 i C2, s’exigirà com a requisit per accedir a les places el nivell B2 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

Segon. Establir que per accedir a les places de personal laboral de l’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar, que tenen com una de les funcions principals la informació i l’atenció al públic, s’exigiran els següents nivells de coneixement de la llengua catalana:

a) Per accedir al lloc de treball de secretari de l’Auditòrium s’exigirà com a requisit el nivell C1 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

b) Per accedir als llocs de treball de recepcionista, tècnic i operari del centre cultural i de neteja domiciliària i d’instal·lacions, s’exigirà com a requisit el nivell A2 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

Tercer. Establir que per accedir a les places de personal laboral de l’Empresa Municipal Bellver, que tenen com una de les funcions principals la informació i l’atenció al públic, s’exigiran els següents nivells de coneixement d ela llengua catalana:

a) Per accedir als llocs de treball de tècnic de turisme, administratiu i director tècnic de manteniment i de serveis s’exigirà com a requisit el nivell C1 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

b) Per accedir als llocs de treball d’electricista i operari de la brigada s’exigirà com a requisit el nivell A2 de coneixements de llengua catalana o equivalent.

Quart. Establir que a totes les places en què el català no s’exigeixi com a requisit es valori com a mèrit dins el sistema selectiu per accedir a la plaça i que a les places on s’exigeixi com a requisit es consideri mèrit disposar d’una titulació de català superior a l’exigida”.

El PSM de Sant Llorenç dóna suport a aquesta proposta que ha de permetre que qualsevol ciutadà es pugui relacionar amb l’administració municipal en la seva llengua materna, si aquesta és oficial a les Illes Balears.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.