Programa Setmana Santa Sant Llorenç 2014

SALUTACIÓ

 A punt de celebrar la Setmana Santa, vos saludam de bell nou, amb el desig que vos animeu a participar comunitàriament d’aquests dies, en que plegats reflexionam i preguem entorn dels esdeveniments centrals de la vida de Jesús. Aquí teniu el programa de celebracions litúrgiques i dels actes de religiositat popular i cultural.Tot val i és important si es viu des d’una actitud receptiva i oberts al missatge que la celebració d’aquests dies vol transmetre. La Passió, Mort i Resurrecció de Jesús no és només un fet del passat, que recordam, sinó que és perpetua en nosaltres.

Diu el papa Francesc: “en la creu de Crist hi trobam tot l’amor de Déu, la seva immensa misericòrdia”… amb Ell, el mal, el sofriment i la mort no tenen la darrera paraula, per què Ell ens dóna esperança i vida: amb Ell la creu ha deixat de ser un instrument d’odi, de derrota i de mort i ha passat a ser un signe d’amor, de victòria, de triomf i de vida. La Creu ens convida a deixar-nos contagiar per aquest mateix amor, en ensenya a mirar l’altre amb misericòrdia i amor, especialment al qui sofreix, al qui passa necessitat i espera que li ajudin, a qui requereix una paraula o un gest. La Creu ens convida a sortir de nosaltres mateixos i sortir a camí als altres per donar-los la mà”.

Hem d’agrair la tasca i esforç de tothom: confraries, grups parroquials, institucions del poble i veïns. Vos animam a la participació i que aprofiteu aquests dies, més intensos de Setmana Santa, per comprendre amb més fondària el que Jesús ens aporta i per acompanyar els més joves, nins i nines, explicant-los el significat dels esdeveniments que celebram, per tal de posar en les seves mans elements de discerniment que, un dia o altre, els ajudin a plantejar-se la fe com una opció possible de vida.

Jeroni, en nom de la parròquia i confraries.

Programa d’actes

DISSABTE DEL RAM, 12 D’ABRIL .

Dinar (Paella) de Germanor de Confraries a la plaça de l’Església. A les 13:00 hores. Obert a tothom i organitzat per la Comissió de Confraries. Venda de tiquets Farmacia C’an Justo. Preu: 10 €.

Data màxima per apuntar-se: 10-04-2014.

DIUMENGE DEL RAM, 13 D’ABRIL .

Benedicció dels Rams i Eucaristia Solemne. A les 9:00 hores a la plaça de l’Església.

Concert de la Banda de Música de Sant Llorenç a l’Església, a les 10:30 a la plaça de l’Església.

Representació de la Passió per Esqueix Teatre. A les 20:30 hores a la plaça de l’Església.

DIMARTS SANT, 15 D’ABRIL .

Litúrgia de la Paraula. a les 20:00 hores. a la església de Sant Llorenç.

DIMECRES SANT, 16 D’ABRIL .

Missa Crismal a la Seu de Palma, a les 19:30 hores. (Aquest dia es suprimeix la missa a la parròquia).

DIJOUS SANT, 17 D’ABRIL .

Celebració del Sant Sopar, a les 19:30 hores a l’Església.

Processó, a les 22:00 hores: carrers Església, Abeurador, Pou, Sant Llorenç, Santa Maria de Bellver, Carrerillo, Basílica Son Paretó, Plaça Jaume Santandreu, Major, Plaça Nova. Pregaria davant la Casa Santa, una vegada acabada la processó.

DIVENDRES SANT, 18 D’ABRIL .

Casa Santa. A les 9:00 hores Oberta per pregar.

Celebració de la Passió del Senyor, a les 18:30 hores a l’Església.

Davallament a l’Església i Processó, a les 21:30 hores.

Processó. A les 22:00 hores: Església, Femenies, Ctra. Son Servera, Sant Llorenç, Major, Plaça de l’Església.

DISSABTE SANT, 19 D’ABRIL .

Vetlla Pasqual. A les 20:00 hores a l’església.

DIUMENGE DE PASQUA, 20 D’ABRIL .

Celebració de l’Encontre i Missa Solemne de Pasqua.

A les 8:45 Centurions.

A les 9:00 Celebració de l’Encontre.

Una vegada acabada la cerimónia del centurions, la Mare de deu sortirà en processó per c/clavell, i Gabriel Carrio. I el Sant Crist per el c/Major, per realitzar l’encontre davant el Bar Olimpic, per després tots junts pujar i celebrar la Missa Solemne a l’Església.

DIUMENGE DE L’ANGEL, 27 D’ABRIL .

Pancaritat a Son Vives. Sortida a les 16:00 hores des de l’Església. Missa a les 17:00 hores i berenar popular “pa i taleca

RECOMANACIONS: Es prega als veïnats i comerciants dels carrers per on transcorren les processons que col·laborin il·luminant les façanes, que els confrares participants tenguin esment el la seva vestimenta i calçat, i que, en acabar les processons, tots els confrares i assistents entrin a les parròquies i participin de les pregaries finals.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.