Quė en trobau?

Podemos és el grup revelació de les darreres eleccions. Alguns els defensen per representar un aire nou a la política, per propulsar una major igualtat social, per les seves bases autènticament democràtiques; d’altres els acusen de populistes, d’extrema esquerra, de partit poc sòlid.

I vosaltres què en trobau?

7 pensaments a “Quė en trobau?

 1. Que entre la pujada d’Esquerra Republicana (que segurament formarà part de MES) i la de Podemos, PP i PSOE es poden anar preparant.

  • Mmmm… jo encara no llançaria les campanes al vol Serafí. Si bé, el bipartidisme ha rebut una bona sacsajada estic en darrer de veure el panorama en resultats electorlas diferents (autonòmics i estatals). Pensa que només ha votat un 30% de la població i a les altres ho fa un 60% (així que queda un 30% que no sabem cap a on dirigirà el seu vot). Ara bé, el que està clar és que els dos principals partitis han rebut una bona bufetada (i se la mereixien, la veritat).
   Sobre Podemos veig que ningú gosa dir-ne res. Per mi són un partit que té algunes idees molt atractives (sobretot de justícia social i que posen fre als excesos capitalistes). Ara bé, no sé fins a quin punt tots els seus punts són realitzables en un món capitalista en el qual vivim. Per aplicar les seves idees haurien de fer trontollar els pilars sobre els quals s’agauanta la nostra societat, la qual cosa és molt més difícil que fer quatre reformes superficials (que és el que solen fer els partits del Govern). Per això no sé fins a quin punt serien capaços de poder aplicar el seu programari, la qual cos podria dur a la decepció a molt dels seus votants.
   Això sí, s’agraeix un poc d’aire nou en aquesta política nostra i a més en un partit que han acollit tan bé els joves, quan sempre se’ls ha criticat per la seva la desídia política.

   • Hi hem de jugar res que el PSOE passa a ser tercera força a les Illes? I que el PP, encara que sigui el més votat, no podrà governar en solitari? Un soparet?

    • Me proposes unes massions? Au idò però només de la primera proposta. Que el pp serà el partit més votat és bastant clar (està a l’adn mallorquí) i que no farà majoria absoluta és una cosa que s’han guAnyat a pols. Però que el psoe serà relegat a la tercera opció no ho crec. De frt el meu pronòstic és que quedarà segon i el tercer lloc s’ho jugaran psm i podemos (esquerra unida i erc els veig més lluny).
     Així que messions acceptades. Sopar al vb?

     • Veig que al final t’has fet enrere que no contestes. Jo que ja començava a ensumar es llomet des Futre….

 2. M’han arribat notícies que, els vots son una deriva emocional, molt més que el resultat d’una anàlisi personal de pros i contres en relació a un programa.
  Potser no es tracta tant de fer, idò, relació de punts forts i febles de Podem si no de constatar que, suposadament, de cada dia, hi ha més gent que n’està fins en es monyo del joc polític conegut

 3. Pau, ja començam ha pasa excuses, ja començam ha ductar, ja començam; I tameteix, idò no, lo que em de fer es donerlos apoio i anims, haveura si de una punyatera vega, es fer que hi ha canvi, i es cap e le esquerra. Anim PODEMOS.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.