Tant tens, tant pagues ?

“Tant tens, tant vals” diu el refranyer per indicar que es sol considerar de manera diferent les persones en funció dels seus béns. Idò, si “Tant tens, tant vals”, “Tant tens, tant pagues” hauria de ser la conclusió d’una societat democràtica, socialment avançada, però la realitat ens demostra que no és així.

Intermon Oxfam és una organització no governamental que treballa per eradicar la fam al món que ha publicat l’informe “Tant tens, tant pagues?. Fiscalitat justa per a una societat més equitativa”. Aquest informe presenta Espanya com el segon país més desigual d’Europa i planteja la necessitat d’una reforma fiscal que permeti finançar les polítiques socials tant malmeses després dels retalls imposta pel Govern els darrers anys.

Sense entrar a fons en el treball, que podreu llegir íntegrament a l’enllaç al final de l’article, hi ha una sèrie de dades que criden poderosament l’atenció:

* Les famílies suporten el 90% de la pressió fiscal

* Les grans empreses aporten el 2%

* El tipus màxim de l’IRPF és del 56%. El màxim que pot pagar una gran fortuna és del 27%.

* Les PIMES paguen el 76% de l’impost de societats.

* Les grans empreses paguen el 3%.

* Les SICAV (Societats d’inversió de capital variable) tributen l’1% dels beneficis en lloc de tributar entre el 27 i el 30%.

La política fiscal espanyola és un instrument que afavoreix el creixement de les desigualtats, segons INTERMON OXFAM.

TantoTienesTantoPagas

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.