Cuina: Carxofa al pernil

Per dues persones. Dotze carxofes, cinquanta grams de pernil, una cullerada sopera de farina, quatre alls, una ceba, unes gotes de llimona, oli d’oliva, i sal.

Es fan les carxofes ben netes, es lleva lo vell i la pelussa, es posen dins un recipient xapades per la meitat amb un poc de farina dissolta en aigua, es tapen d’aigua fresa, s’hi suca mitja llimona petita, es posa l’olla al foc amb dues cullerades d’oli i un poc de sal, es fa bullir molt suau, quan cregueu que estan al punt les podeu treure. Les escorreu i les col·locau dins una greixonera de test, tallam el pernil a daus, picam la ceba i els alls.

Es posa una paella al foc amb un poc d’oli d’oliva, li afegiu el pernil, se li donen dues o tres voltes fins que canviï el color, s’hi afegeix el “picadillo” i quan aquest està dauradet, juntament amb el pernil, s’escampa per damunt de les carxofes. Amb el brou de les carxofes dissoleu una o dues cullerades de farina, hi afegiu brou al gust ho feu bullir uns vuit minuts a foc suau i a dinar s’ha dit. Això es un dinar o sopar de dieta, es fàcil, saludable i bo de fer.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.