ENTREVISTA AMB TOMEU MARTÍ, DIRECTOR D’ONA MEDITERRÀNIA

“Ona Mediterrània és la veu de la Mallorca digna i lliure”

“Cada soci ens dóna vida, ens fa més forts i més independents davant dels poders”

El passat mes de setembre va començar la segona temporada d’Ona Mediterrània, la ràdio associativa que es pot escoltar a través de la web (onamediterrania.cat) a través de la Freqüència Modulada (98.0) i a través de tots els dispositius mòbils i de tots els sistemes de potcast.
Entrevistam el director de l’emissora, en Tomeu Martí.

– Per als qui encara no la coneixen, què és Ona Mediterrània?

Ona Mediterrània és una ràdio de proximitat, pensada en clau de Mallorca, un mitjà de comunicació multiplataforma, modern i de referència, una ràdio generalista pensada per a tots els públics, un espai d’informació rigorosa i d’opinió plural, una ràdio en llengua catalana, un altaveu per a la producció cultural de les Illes Balears i una eina essencial per als nouvinguts que volen aprendre la nostra llengua.

– Com heu plantejat la segona temporada?
Aquest segon curs, la nostra programació es divideix en tres franges ben clares: la primera, que és la pròpia d’una ràdio generalista, que la conformen els continguts generats per l’equip d’Ona Mediterrània i que ofereix la millor informació d’actualitat i els millors continguts d’entreteniment de la radiodifusió de les Balears. La segona, que la conformen els continguts musicals i culturals i que intentarà cobrir el buit gravíssim que existeix a les Balears pel que fa a la cultura generada des de la nostra terra.
La tercera cobreix un altre buit: Ona Mediterrània és durant unes hores cada dia, la veu dels moviments socials mallorquins, la majoria dels quals fan un feina excel·lent que no troba cap mitjà que en parli i encara menys que els posi els seus altaveus a plena disposició. En resum, Ona Mediterrània és la veu de la Mallorca digna i lliure.

– Ja teniu socis suficients?
– Tenim socis suficients per fer una ràdio de resistència, però necessitam que molta més gent s’incorpori a la nostra associació per consolidar Ona Mediterrània com a un vertader grup de comunicació sorgit des de la societat civil i capaç de distribuir els continguts generats a través de tots els formats possibles. Creis-me, els 50 euros que invertireu en associar-vos són la millor inversió per a la gent que estima Mallorca.

– Això de la ràdio sembla un mitjà del passat
Tots els experts diuen que el futur d’internet el conformaran els continguts que es puguin escoltar mentre ens desplaçam o feim altres activitats, i aquesta és l’aposta d’Ona Mediterrània: som un mitjà de comunicació preparat per afrontar el futur, som generadors i distribuïdors de continguts àudio que poden ser escoltats en qualsevol moment i a través de qualsevol dispositiu.
Però en el futur més immediat, aquest curs tan decisiu a tants nivells, és evident que Ona Mediterrània hi jugarà un paper essencial.

– Efectivament vivim un curs mogut, amb la lluita per una educació de qualitat i en català o amb el procés sobiranista català i que acaba amb les eleccions municipals i autonòmiques…
Per tot això, per aquest present, per aquest futur immediat, Ona Mediterrània és un instrument imprescindible. Cada soci ens dóna vida, ens fa més forts i més independents davant dels poders.
Necessitam que totes les persones que llegiu això vos impliqueu en aquesta eina efectiva, potent i necessària per a qualsevol projecte de transformació social. Participau! Associau-vos a Ona Mediterrània avui mateix: http://www.onamediterrania.cat/associat/IMG_0022

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.