Eleccions primàries obertes a MÉS per Mallorca

Ha començat el procés de primàries obertes perquè la ciutadania elegeixi tota la llista de MÉS per Mallorca al Parlament i al Consell de Mallorca.Per primera vegada a les Illes Balears els ciutadans i ciutadanes que ho desitgin podran participar en l’elecció de tots els membres de les llistes electorals d’una formació política al Parlament i al Consell.Hi haurà dues votacions separades: una per elegir el o la cap de llista a cada institució, i una altra per elegir la resta de candidats i candidates que conformaran el conjunt de les llistes.

Les primàries seran obertes a tota la ciutadania major de 16 anys i que assumeixi els valors progressistes. Qualsevol ciutadà o ciutadana hi podrà participar, gratuïtament, tant per votar com també per presentar-s’hi i ser elegit o elegida. El calendari és el següent: el procés començà el dia 15 d’octubre, amb la inscripció al cens i la presentació de les candidatures, i culminarà dia 15 de novembre amb les votacions. Hi haurà meses electorals a tots els municipis de Mallorca, i a aquells llocs de fora de Mallorca on hi hagi ciutadans i ciutadanes censats aquí que hi vulguin participar.

Els ciutadans i ciutadanes que participin a les primàries obertes de MÉS per Mallorca podran triar un màxim de 18 candidats i candidates (la votació serà paritària: 9 homes i 9 dones) que s’hauran d’ordenar per ordre de preferència perquè puguin expressar el grau de suport a les persones candidates.

El procés de primàries obertes que comença avui és inèdit a Balears: les llistes de MÉS estan obertes a qualsevol ciutadà o ciutadana de Mallorca que vulgui participar en política per canviar les coses. A MÉS per Mallorca anam més enllà, i amb aquest procés som més forts i més plurals, i sobretot més democràtics i més transparents. Mentre uns altres partits estan pendents de Madrid per decidir quins candidats presenten a les eleccions, nosaltres ens sotmetem a la voluntat de la ciutadania.

Tant la inscripció en el cens per poder votar, com la votació de dia 15 de novembre es podrà fer tant de manera presencial com per via telemàtica.

Tota la informació sobre el procés de primàries obertes de MÉS per Mallorca es troba a  www.mespermallorca.cat/primaries i al facebook 
 https://www.facebook.com/events/756289387777536/?context=create&previousaction=create&source=49&sid_create=3498550667#

primaries-01-2

Un pensament a “Eleccions primàries obertes a MÉS per Mallorca

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.