Qui avisa, no és traïdor

Avisàvem fa una setmana que el Dimilín que pensava fer servir la Conselleria de Medi Ambient per fumigar els pinars de les Illes Balears no era inocu i que la gran quantitat d’hectàrees que s’havien de fumigar no permetrien fer una fumigació selectiva.Aquesta setmana els mitjans de comunicació s’han fet ressò de queixes de veïnats que han vist com s’arruixava de dimilín les seves teulades o de ciclistes que reberen sobre si el producte caigut del cel. Els productors de les finques ecològiques (activitat regulada per la pròpia conselleria), associats a APAEMA denunciaren que algunes de les seves finques també havien estat esquitxades amb aquest producte. El Gob i APAEMA han presentat una denúncia a la UE.

Denúncia        Ciclistes      Veïnats

Avui la denúncia és del Col·legi Públic de Bunyola. La direcció del centre ha fet públic que el passat dimarts, una avioneta de Tragsa, l’empresa encarregada de les fumigacions, va ruixar els voltants de l’escola en hora d’esplai, quan el pati era ple d’infants, l’escola té més de 300 alumnes. L’endemà alguns infants van faltar a classe i d’altres se’n van haver d’anar a ca seva en el transcurs del matí perquè no es trobaven bé. N’hi ha hagut que han tengut vòmits i d’altres molèsties oculars. La conselleria segueix defensant que el Dimilín no és nociu i que hi ha hagut poques queixes, al voltant d’una vintena.

Escola

Una altra qüestió que me preocupa és la següent: si els efectes del Dimilín duren un any, com afectarà aquesta fumigació sobre les gírgoles i els esclata-sangs? A Sant Llorenç sembla ser que varen fumigar divendres passat.

 

 

Un pensament a “Qui avisa, no és traïdor

  1. Amb el teu permís he afegit un vídeo que corre per la xarxa d’un helicòpter fumigant per damunt les cases. Mentides, mentides i més mentides. Res més saben fer. Diu molt poc a favor dels mallorquins que amb tot el que estan fent encara siguin el partit més votat a les properes eleccions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.