“Damunt Sa Roca” amb en Joan Bibiloni. Imprescindible de precís

Ajuntar a dins un mateix escenari textos i poemes de Miquel Àngel Riera, Bernat Nadal, Gabriel Galmés, Guillem Sansó i Jaume Santandreu… la direcció teatral de l’actor Toni Gomila (Acorar, El cor de la ciutat, Llàgrima de sang…) i la genialitat musical -en tots els aspectes, d’en Joan Bibiloni  ha de ser una meravella per als sentits sí o sí.

A més, coneixent-lo com el conec, que aquest músic excepcional faci un monòleg a damunt l’escenari, ha de ser per no perdre-s’ho de cap manera.

Ja ho sabeu, aquest cap de setmana i el vinent tots al Teatre Principal de Palma 😉 .

bibiloni_a450_1

 

(L’escrit que podeu llegir a continuació és una reproducció drl que podeu trobar a aquest enllaç.)

El muntatge músico-teatral ‘Damunt sa Roca’, una creació del guitarrista Joan Bibiloni, s’estrenarà el proper dissabte 20 de desembre a la Sala Petita del Teatre Principal, on també s’hi representarà els dies 21, 27 i 28 de desembre.

‘Damunt sa Roca’, que ha estat presentat aquest matí amb la presència de l’adjunt a la direcció artística del Principal, Pablo López, és un monòleg literari i musical que interpreta Joan Bibiloni. El músic ha comptat amb la col·laboració de Toni Gomila, que s’ha encarregat de la direcció escènica.
Carregat de simbolismes, aquest espectacle neix, segons Bibiloni, de la convicció, que ja va avançar el poeta i cantant manacorí Guillem d’Efak, que la Roca des Castellet, un accident geogràfic prop de Manacor, “emet radiacions que afecten positivament els manacorins, convertint aquesta enclotada ciutat en un pou fecund d’on brollen artistes i personatges brillants a balquena”.
L’autor ha reconegut ser “la persona menys indicada” per revelar el contingut de ‘Damunt sa Roca’ perquè, segons ha dit, possiblement parla d’ell mateix, En qualsevol cas, el públic podrà escoltar textos i poemes de Miquel Àngel Riera, Bernat Nadal, Gabriel Galmés, Guillem Sansó i Jaume Santandreu, entre d’altres escriptors. Aquests poemes han estat musicats per Joan Bibiloni, que, també, hi ha afegit creacions de collita pròpia.
Per a interpretar-los, el músic farà servir tres guitarres, cada una amb el seu propi perfil, ja que, com ha indicat, “una és la sufridora; l’altre, és un aucellet; i la tercera, és l’amant”.
Toni Gomila, amb una extensa trajectòria com actor, ha assumit, en aquest cas, una tasca de direcció que, seguint la seva argumentació, “s’ha limitat a ordenar la feina de Joan Bibiloni, que és un torrent de creativitat”. Els dos artistes han coincidit en assegurar que ‘Damunt sa Roca’ no és un espectacle exclusivament manacorí, ja que “tot i haver estat creat a Manacor la seva vocació assoleix un esperit clarament universal”.
L’espectacle s’estrenarà aquest proper dissabte, a les 21.30 hores, estant previstes altres tres funcions: el diumenge 21, a les 20.30; el dissabte 27, a les 21.30; i el diumenge 28, a les 20.30 hores. El preu de l’entrada és de 15 euros.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.