Campanya informativa per als residus de fibrociment amb amiant

Des del departament de Medi Ambient s’ha posat en marxa una campanya informativa sobre la gestió dels residus de fibrociment amb amiant.

El fibrociment és un material que originalment es fabricava amb ciment i fibres d’amiant i es feia servir per a la construcció. L’any 2002, es va prohibir la seva utilització i comercialització arran de les evidències detectades del perill per a la salut que suposa respirar les partícules que es desprenen quan es romp l’objecte de fibrociment.

Però, tot i que es va prohibir la seva comercialització fa 12 anys, a dia d’avui encara es poden trobar objectes fabricats de fibrociment amb amiant a les nostres llars, com són dipòsits d’aigua, plaques d’uralita, canonades …
Per això, els ciutadans que tenguin objectes fabricats amb fibrociment amb amiant han de portar-los al parc verd municipal, sense manipular-los. Una vegada entregats al parc verd, aquests residus són tractats com a residus perillosos; l’Ajuntament té un contracte amb l’empresa ADALMO que s’encarrega de recollir-los i transportar-los fins a la planta de tractament per dur a terme el correcte tractament.

Per a la campanya s’han editat 2000 unitats de fulletons informatius i 50 cartells per a les dependències municipals.

En el següent tríptic trobareu tota la informació:

triptic fibroamiant

foto amiant

3 pensaments a “Campanya informativa per als residus de fibrociment amb amiant

  1. Aprofitam aquest racó per recordar o, millor dit, esmentar (ja que la majoria de ciutadans no deuen saber i no ho recoeix l’article) que aquesta campanya la va proposar el PP en un dels darrers plens arrel d’un problema sorgit al mateix Punt Verd en relació a unes plaques d’amiant.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.