Nova enquesta de Card.cat

Sant Llorenç des Cardassar ja fa més de 100 anys que és un terme independent i amb tant poc temps ja han sorgit esportistes d’elit en diverses modalitats. Entre tots, però, per tu quin és l’esportista amb més mèrits del nostre terme municipal?

Deixau-nos-ho aclarir amb el vostre vot i si tries l’opció ALTRES, ja que la pregunta és molt oberta, podríeu especificar-ne el nom a través dels comentaris.

A continuació us deix un recull de mèrits dels principals candidats:

– Margalida Fullana: gunyadora del campionat d’Espanya de carretera, guanyadora tres cops en la Copa del Món (Madrid, Anglaterra i Bèlgica) en mountain-bike, campiona del món de relleus per equips i campiona del món de cros country a Are (Suècia), dos títols més de campiona d’Espanya: un en mountain bike i l’altre de fons en carretera i, sobretot, va aconseguir una medalla de bronze als Jocs Olímpics de Sydney del 2000. Finalment va obtenir el premi Ramon Llull (otorgat pel Govern balear) i el premi Jaume II (otorgat pel Consell de Mallorca). La part negativa és el reconeixement per part seva de l’ingesta de substàncies dopants durant el 2010, al final de la seva carrera, quan va ser inhabilitada temporalment.

mar

 

– Pedro Caldentey Comare: porter del Barça, l’Oviedo i el Múrcia i el Mallorca. Va ser la figura esportiva llorencina per antonomàsia durant la dècada dels anys cinquanta,. Va formar part com a porter de la plantilla del Barcelona durant els anys 1951-1952. La llàstima va ser que només va poder jugar dos partits perquè el porter titular era un mite: en Ramallets. Els dos anys següents va jugar a segona divisió amb l’ “España Industrial”, un equip filial del Barcelona. El 1954 fou cedit al Múrcia, que aquell any pujà a primera. El 1955 va fitxar per l’Oviedo, també de segona, emperò aquell mateix any pujà a primera i s’hi va mantenir els 6 anys següents, amb en Pedro a la porteria. El 1962 es va lesionar amb un xoc contra en Di Stefano i va estar molt temps de baixa. En recuperar-se va fitxar pel Mallorca, però no va jugar gaire partits. L’any següent va fitxar pel Manacor, però no va acabar la temporada i es va retirar. Va ser el primer llorencí que es va poder dedicar al món de l’esport com a professional i poder-ne viure. Amb el que va guanyar amb el futbol va poder construir el primer hotel del municipi, el Peymar, a S’Illot, que es va inaugurar l’abril de 1962.

pedro

– Guillem Gayà Corneta: porter del Mallorca i el Ceuta.

– Miquel Adrover Santandreu: campió de Balears en ciclocros, preseleccionat  diverses vegades per córrer el campionat del món de ciclisme en pista, campió d’Espanya en la modelitat Americana formant parella amb Espinós.

– Jaume Fullana: ciclista professional participant en dues ocaisons a la Volta Espanya, campió d’Espanya en fons de pista i campió de Balears en ruta en dues ocasions . Altres mèrits en d’altres curses els podeu trobar aquí: ENLLAÇ. Curiosament és el pare de Marga Fullana.

– Naomi Galmés: Gimnasta que al campionat d’Espanya individual aconseguí l’or en Salt, paral·leles i el bronze en sol, classificant-se primera en la general individual i proclamant-se campiona d’Espanya en la categoria aleví.

naomi_1

Qui és l’esportitsa llorencí més important de la història?

 • Marga Fullana (74%, 63 Vots)
 • Pedro Caldentey Comare (14%, 12 Vots)
 • Altres (7%, 6 Vots)
 • Naomi Galmés (2%, 2 Vots)
 • Miquel Cuc (1%, 1 Vots)
 • Jaume Fullana (1%, 1 Vots)
 • Guillem Gayà Corneta (0%, 0 Vots)

Nombre de votants: 85

Loading ... Loading ...

 

10 pensaments a “Nova enquesta de Card.cat

 1. Estimado Pau. Sin dudarlo es marga fullana .pero me gustaría dejar claro que son 13 campeonatos de España de mtb ganados 16 copas del mundo,5 veces campeona del mundo: 3 individuales y 2 por relevos, campeona de europa,
  Y después de la sanción ha logrado dos años consecutivos ser campeona de España de duatlon cross,campeona de España de mtb ,subcampeona de España de maratón xcm y subcampeona de la tui internacional de 21 km a pie.
  Mantiene intactos todos sus títulos. Muchas gracias.

  • Gràcies per la informació extra. Internet no podava tant je je i jo no ho sabia.
   Personalment també veig na Marga com la de més amunt sense desconsiderar els altres, sobretot si pensam els temps que eren

 2. Sin duda alguna Marga Fullana es un referente nacional e internacional en el mundo del deporte desde hace más de una década y lo seguirá siendo ya que difícilmente habrá un español/a que iguale los éxitos conseguido por ella.

 3. Na Nuria Llagostera viu hi ha viscut sempre a Sa Coma (Sant Llorenç),però els serverins es veu que la venen com a seva. Toc que hauría d’entrar a la llista alm menys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.