Alí Babà i els quaranta lladres

“Alí Babà i els quaranta lladres” és un dels contes que formen part de l’aplec “Les mil i una nits”, que, segons tradicions orientals, són les que va passar Xahrazad explicant històries al sultà per a què no la matàs, ja que cada vespre el deixava amb l’endarrer de com acabaria el conte, que no acabava fins l’endemà.

D’altra banda, en un viatge que vaig fer a Marràqueix, em va venir denou que els comerciants de la plaça Jemaa el Fna, quan intentaven vendre’m alguna cosa, em cridassin sempre amb el nom Alí Babà, com si fos un malfactor, però després em digueren que feien el mateix amb tots els que duien barba.

Desconec si el jutge Pablo Ruz sap això de Marràqueix i tampoc no sé si ha estat per casualitat que el nombre d’imputats pel cas Gürtel hagi estat precisament quaranta, ni un més ni un menys, com els lladres. El que sí és segur és que Mariano Rajoy du barba i que les dones que l’enrevolten –Cospedal, Aguirre, Soraya…– cada dia ens conten un conte diferent sobre la corrupció per mirar d’escapolir-se’n.

De totes maneres, sembla esser que la jutgessa que presidirà el tribunal que els ha de jutjar, Concepción Espejel, va esser vocal del Consell General del Poder Judicial a proposta del PP i María Dolores de Cospedal li va imposar l’Ordre de San Raimundo de Peñafort, la condecoració més important de la justícia espanyola. O sigui, que pareix que la cosa pinta bé per al Partit Popular.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.