Coneixent en… Serafí Lliteres (ER-EU)

Com us vam prometre aquest mes preelectoral us presentam una sèrie d’entrevistes de caire més personal i extravertit dels  diferents candidats a la batlia del nostre municipi.

Començam aquesta secció coneixent un poc millor en Serafí Lliteres, candidat d’Esquerra republicana-Esquerra Unida, a pesar que realment és una recuperació d’una entrevista que ja li férem com a president de l’AMIPA. Cal saber que s’estrena com a líder polític del nostre poble, així que potser alguns no el conegueu…

Endavant entrevista (cada setmana n’intentarem posar una dels diferents candidats) :

Nom complet: Serafí Lliteres Maçanet
Malnom: Un dels meus padrins era “Metge”; dels altres no ho sé.
Estudis: Secundària.
Professió: Missatge, carter que diuen ara, a Correus de Cala d’Or.

1. Amb quin personatge (històric, ciència ficció, actual…) et quedes?.
Ramon Llull. Si fos anglès o americà, el tendrien damunt un pedestal. Molts de noltros no sabem ni qui era.
2. Quina és la qualitat que més valores en una persona? Dignitat
3. La teva major afició? Les noves tecnologies
4. On i quan et sents feliç? A qualsevol lloc, amb la meva esposa i els menuts
5. Què no perdonaries? No puc sofrir la hipocresia, és de les poques coses que em posa nerviós.
6. De quin color et veus? Ara mateix verd, com les camisetes a favor de l’educació
7. Quin és el darrer llibre que has llegit? Qualsevol dels contes dels meus fills. La rondalla d’en Vit.
8. Un programa de TV? Uff, veig poca tele. Retrats, d’en Jaume Barberà (TV3)
9. Una cançó (i artista). “Un no se què” d’en Lluís Llach. Aquesta cançó trob que té una lletra preciosa i l’instrument de corda que sona després de la tornada em posa la pell de gallina. Tot i que m’agrada qualsevol classe de música des de la clàssica a la de discoteca.

10. Per posar-te un defecte… A vegades sóc poc puntual, aquells 5 minutets de demés tan mallorquins.
11. I una virtut? Sóc conseqüent amb les meves idees, tot i que sempre estic obert al diàleg
12. Quina és la teva meta? Ser la veu i les mans de la gent que cregui en nosaltres a l’ajuntament de Sant Llorenç.
13. Quines experiències consideres que t’han marcat de forma singular: Una mestra d’anglès que vaig tenir a l’Institut. A més de ser una professora excel·lent, ens va ensenyar a ser persones, a tenir la nostra pròpia personalitat, ser crítics i pensar per nosaltres mateixos.
14.- El teu moment estel·lar o de plenitud: El dia que vaig conèixer la meva dona i quan naixeren els meus dos fills.
15. Llepolia o plat preferit? Els gelats.
16 Pel que coneixes, què hi falta al municipi de Sant Llorenç? Caminar em relaxa molt i, per demanar, m’agradaria que hi hagués un passeig  per poder-hi anar a caminar encara que faci fosca
17. Què hi sobra? Les voreres estretes, si tens menuts i has d’anar pels carrers amb el cotxet és impossible anar per la vorera
18. A quin racó del teu poble o ciutat et trobes més a gust? Passejant per fora vila, tot i que reconec que em costaria molt viure-hi
19. Una frase, idea o pensament final…
Dóna la teva opinió sempre que sigui constructiva i ajuda els que s’esforcen en aprendre. Si no saps d’un tema, escolta els que en saben i pregunta si tens dubtes. Qualsevol experiència t’ha de servir per aprendre.
D’altres que voldria posar:
– “Primer vingueren a buscar els comunistes, i jo no vaig parlar perquè no era comunista. Després vingueren pels socialistes i els sindicalistes, i jo no vaig parlar perquè no era ni una cosa ni l’altra. Després vingueren pels jueus, i jo no vaig parlar perquè no era jueu. Després van venir a buscar-me, i llavors ja no quedava ningú que pogués parlar per mi” (1945, Martin Niemoeller, pastor protestant, 1892-1984).
– “El pitjor analfabet és l’analfabet polític. No sent, no parla, no participa dels esdeveniments polítics. No sap que el cost de la vida, el preu dels fesols, del pa, de la farina, del vestit, de la sabata i dels remeis, depenen de decisions polítiques. L’analfabet polític és tan ruc que s’enorgulleix i eixampla el pit dient que odia la política. No sap que de la seva ignorància política neix la prostituta, el menor abandonat i el pitjor de tots els bandits que és el polític corrupte, poca-solta i lacai de les empreses nacionals i multinacionals”. (Bertol Brecht).
– “Quan el delicte es multiplica, ningú el vol veure”. (Bertol Brecht).
– “Hi ha homes que lluiten un dia i són bons. N’hi ha d’altres que lluiten un any i són molt bons. N’hi ha que lluiten molts anys i són encara millors. Però n’hi ha que lluiten tota la vida. Aquests són els imprescindibles…” (Bertol Brecht).
190717_1009405412451_2412657_n

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.