La Sala Rigal

Sembla esser que després de l’estiu s’hauran acabat les obres de l’antiga Sala Rigal i que el nou edifici es destinarà a diverses activitats relacionades amb la Cultura. M’agradaria donar la meva opinió sobre el nom amb què s’hi refereixen diversos membres de l’equip de govern de l’Ajuntament: el mateix que quan estava destinat a cinema.

La Sala Rigal, inaugurada el febrer de 1958, rebia el seu nom de les inicials del primers llinatges dels seus propietaris: Francesca RIera i Tomàs GALmés. Desconec el perquè posaren primer el d’ella que el d’ell, però probablement va esser perquè sonava més bé RIGAL que GALRI.

En el futur, quan la nova sala polivalent es destini a activitats culturals, consider que no s’hauria de mantenir el mateix nom, ja que aquesta família no va fer res mai per la cultura del poble i tampoc no va regalar l’edifici a l’Ajuntament. Si se’l mantenia seria com el Soler, el Femenies o l’Ordines que donen noms a tres carrers de Sant Llorenç sense que ningú sàpiga no només què varen fer pel poble sinó ni tan sols qui eren.

Crec que el nou edifici hauria d’esser simplement el Centre Cultural de Sant Llorenç o, si més no, batiar-lo amb el llorencí més il·lustre, Salvador Galmés, que ja dóna nom a la biblioteca local.

Un pensament a “La Sala Rigal

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.