Aquest divendres… Taula Rodona de Card.cat amb tots els partits polítics!

Divendres a les 21:30 hores a l’Escola Nova vos esperam a tots a la nostra Taula Rodona! Vine a descobrir què diran els diferents candidats! Finalment sí que hi haurà representació de tots els partits: Gisca, Psib-Psoe, Er, Psm Mes, Pi i PP.

A continuació podreu veure les instruccions de la Taula Rodona i les diferents preguntes que ens heu enviat per transmetre als nostres polítics:

Instruccions

 1. 21:30 hores: Presentació dels participants i agraïments, recordatori de les normes establertes i l’ordre previst a la taula rodona (a cada pregunta canviarà) .
 2. Índex de temes que compondran la taula rodona. Aquests temes hauran estat elegits pel propi poble a través de la revista. Una setmana abans de la cita s’enviaran als respectius partits les preguntes que s’hi faran. Si n’hi ha moltes, donarem preferència a aquelles preguntes “més funcionals”, que tenguin a veure “amb la realitat quotidiana del poble”. En cap cas s’admetran preguntes de caire personal, degradants o amorals.
 3. Cada partit podrà respondre en un màxim de 2 minuts les preguntes que es faran. Després els particpants que vulguin podran rebatre els arguments dels oponents en una intervenció de màxim 1 minut, demanant el torn de paraula.
 4. La Taula Rodona durarà un màxim de dues hores. En principi només s’efectuaran les preguntes assignades prèviament (les quals ens han enviat els lectors) . Només si sobra el temps (cosa sempre difícil en aquest tipus de debat, el moderador pot optar per fer altres preguntes)

23:30 final de la Taula Rodona

 

Preguntes

 1. Si haguéssiu d’elegir una cosa… quina diries que ha estat la més positiva que ha fet l’equip de govern? I la més negativa?
 2. A Sant Llorenç fa moltes eleccions que veim les mateixes cares al capdavant de les llistes. Més enllà del tòpic  “perquè costa trobar nova gent”, volem saber per què sou vosaltres un altre pic els candidats i no d’altres cares més noves?
 3. Una cosa que agradaria controlar un poc més el votant és amb qui fa comptes pactar o no pactar el partit polític que ha votat. Per això volem saber amb quin partit, per desavinences, teniu difícil pactar, i amb quin, per més afinitat, hi hauria més possibilitats.
 4.   Quins camins de participació ciutadana en les decisions municipals teniu prevists? Per què no s’han  aplicat fins ara?

5. Enguany, a nivell educatiu, ha estat un any ben calent… Quines coses concretes ha fet (i hauria de fer) l’Ajuntament per facilitar la clarificació dels pares en el conflicte? Quines responsabilitats hauria d’assumir el poder local en relació a l’escola? I per últim… quins dels partits/candidat s’han adherit al “Pacte per l’Educació de les Illes Balears” o fa comptes fer-ho?

6. Tema Via Verda: sou partidaris de retornar al projecte inicial de fer arribar el tren o vist el bon acolliment de la via verda com a camí alternatiu per a bicicletes, senderisme, etc. impulsar aquest darrer ús.

 1. A la carretera d’Artà a diferència de la de Son Servera hi ha un problema: continua el gran nivell de trànsit rodat, la qual cosa afegida als cotxes aparcats fa que sigui estret i fins i tot perillós. De fet, he vist més d’un retrovisor enterra, entre d’altres el meu, i ara sovint els cotxes aparquen per damunt l’empedrat per evitar-ho.  Igualment, una cosa similar passa amb el Carrer Major a l’alçada de l’Església, que entre cotxes aparcats (i teòricament no ho poden fer) i trànsit rodat la situació pels vianants és difícil.   Hi ha prevista alguna actuació en ambdós casos?

8. S’espera ampliar les funcions del centre de dia del municipi (obrir els cap de setmana o  poder-hi dormir, per exemple )

9. Accions que es pretenen portar per intentar introduir aturats i joves del municipi dins el mercat laboral.

10. Hi haurà baixada de l’IBI dins la legislatura?

11.  Per acabar, i després de l’incident amb els ximpanzés al zoo de sa Coma…   feis comptes adoptar alguna mesura en l’ús recreatiu dels animals a llocs com el zoo, els circs, els jocs populars o les corregudes de toros ja que les ONG’s apunten a la precarietat i mal estat d’aquests animals  en tots aquests casos

 

5 pensaments a “Aquest divendres… Taula Rodona de Card.cat amb tots els partits polítics!

  • A l’article no don cap nom, només els dels partits. En el comentari pos el nom de Jaume perquè durant aquestes setmanes vos he anat dient que e lPP no venia, però a darrera hora en Jaume m’ha dit que ell vendrà com a representant del PP i per això ho he destacat al comentari. La resta, si no hi ha res de nou, vendran els caps de llista.
   Esper haver-ho aclarit

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.