MÉS per Sant Llorenç. Quan tendrem nou president?

Si els batles s’han d’elegir el proper dia 13 de juny, vint dies després de les eleccions, el marge de temps per elegir el president del govern és més llarg.

En primer lloc s’ha de constituir el Parlament. La llei preveu que es farà en un termini màxim de 30 dies després de les eleccions, per tant, abans del dia 24 de juny.El mateix dia que es constitueix el Parlament s’elegeix la Mesa i, per tant, el president o presidenta de la cambra.

El president o presidenta del Parlament és l’encarregat de convocar la sessió d’investidura per legir el president del govern.

Per ser elegit president s’ha d’obtenir majoria absoluta dels vots (la meitat més un). Si no s’aconsegueix aquesta majoria, es torna a repetir la votació en un termini de 48 hores i per ser elegit president bastarà amb la majoria simple dels vots (més vots a favor que en contra).

Si no s’aconseguís la majoria simple, es repetirà la votació fins a esgotar el termini de 60 dies. Passat aquest termini sense haver aconseguit la majoria simple s’haurien de convocar eleccions de bell nou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.