Entrevista a Nicolau Bordal, regidor de turisme i nou delegat de la zona costanera

Nicolau Bordal Garcia , (Màlaga 1957): als 10 anys la seva família es va arrelar a Manacor. Al mig any ja parlava mallorquí. Estudià a l’institut Ramon Llull, i a més fou un destacat jugador del Club Bàsquet Manacor.
Estudià la carrera de Magisteri, que mai no ha exercit perquè la seva vocació i treball és el turisme, on ha desenvolupat diversos càrrecs. Sent sotsdirector de l´Hotel Borneo, va estudiar la carrera de Turisme, que va aconseguir obtenir, passant a ser director de l’Hotel Sumba. Des de l’any 2012 dirigeix l’Hotel Laurel.
A les eleccions municipals de l’any 2011 va anar de número 4 com independent a les llistes del GISCa, i va ser regidor de Turisme, Comerç i Seguretat Ciutadana. A l’actual legislatura va concórrer novament a les eleccions municipals amb el partit del batle, Mateu Puigrós, i ha assumit la responsabilitat de la Delegació de la zona costanera de Sant Llorenç des Cardassar, a més de continuar com a regidor de Turisme.

Fotos Colau delegat sa Coma 29-06-2015 003
Colau, ens coneixem des que jugàvem a bàsquet a Manacor, però desconeixia les teves inquietuds polítiques. Quan començaren?

Jo sempre m’he mogut per les il•lusions: bàsquet, cant coral, turisme, política, etc. Fa quatre anys em va venir a cercar en Mateu Puigrós, i vaig dir que si, ja que si guanyaven seria amb la condició de dur la regidoria de Turisme. Aquesta legislatura em feia il•lusió treballar dins aquesta Delegació per posar en marxa les idees que tinc per la zona costanera , a més de continuar en Turisme.
Satisfet d’haver posat en marxa la passada legislatura el Consorci amb l’Ajuntament de Son Servera?

Després d’haver recolzat el projecte en els seus inicis des de la part turística professional i poder dur entre tots des de la part política, és motiu de satisfacció, ja que el Consorci duia 10 anys aturat, degut a que no es posaven d’acord els dos ajuntaments. Vaig treballar amb Marga Vives, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Son Servera, que també procedia el món turístic, i per fi l’any 2013 es va signar el Consorci. Creàrem la marca turística, era difícil aglutinar des de Costa del Pins fins a S’Illot i posar a tots d’acord amb el nom de la marca del destí. Al final “Cala Millor” va ser el nom elegit.
Projectes turístics per la nova legislatura ?

Està a punt de sortir la pàgina web en la que es fa feina des de fa dos anys. Amb el tema de la senyalització turística, Son Servera ja l’està posant en marxa, nosaltres estam a punt. Com podreu comprovar ambdós municipis tenim el mateix disseny, simbologia, color, etc. Tenim pendent començar la reforma de la platja de Cala Millor.
A l’àrea turística, a més dels mercats de S’Illot i sa Coma, m’agradaria desenvolupar els mercats turístics a Sant Llorenç i Son Carrió. Seria una activitat més pels turistes i una promoció pels pobles, a més d’uns ingressos pels comerciants.
Quan començarà la reforma de la platja de Cala Millor?

El projecte ha estat presentat i està a exposició pública, s’han fet al•legacions, no importants, i el projecte no es paraltizarà. Ara depèn de Costes. Esperam començar dins el proper any.

Els hotelers han invertit en reformes dins ca seva. L’Ajuntament, a més de les platges, teniu previst fer reformes a carrers i zones verdes?
Si, és un treball que ja hem començat, ja que si els hotelers han fet millores també han de continuar als carrers i urbanitzacions del terme. Per exemple pots veure aquest estudi del carrer Colon de Cala Millor, on consten totes les millores que s’han de fer. S’establiran prioritats i aquests estudis s’aniran fet a tots els carrers de sa Coma, Cala Millor i S’Illot. Som el tercer destí turístic de Balears. Les entrades de sa Coma, S’Illot, i Cala Millor han d’esser reformades i adequades al destí que oferim i han d’estar en consonància en tot l’entorn.

Com està el centre esportiu de Cala Millor?

Esta licitat, hi estan treballant i el termini d’entrega és a principis de setembre. Estan construint un camp de futbol 7 amb gespa artificial, es deixa el camp de terra antic. Remodelen a més una amplia zona i fan noves dutxes, vestuaris, sala de reunions, i un bar, quedant un terreny amb espai suficient per a dur a terme actuacions puntuals, com puguin ser concerts, actes esportius, o la festa de la Cervesa. Volem fer també allà una oficina informativa per promocionar el turisme d’hivern.

Com a delegat de la zona costanera quines competències tens realment?
El Ple celebrat el dijous, 18 de juny es delegà a favor meu. Primera: les atribucions com a regidor corresponents a la direcció i la gestió de l’àrea de Turisme. Aquesta delegació també comporta la gestió de les platges del terme municipal de Sant Llorenç des Cardassar i del servei de neteja viària i manteniment de jardins de la zona costanera. Segona: la Delegació de la zona costanera que tenen caràcter preferent sobre les delegacions de matèries genèriques i comportaran la coordinació amb els altres delegats. La Delegació en respecta a la zona costanera farem feina conjunt amb les altres regidories i tot serà consensuat, les festes, per exemple, al final la decisió serà de la gent de la zona costanera.

L’ampliació de la depuradora de sa Coma serà una realitat?
Fa 26 anys que visc a sa Coma, no gaire lluny de l’estació depuradora d’aigües residuals i som un dels més interessats en la reforma. A la fi tenim 6 milions atorgats i tenim la via oberta per a la remodelació i modernització de les infraestructures de la depuradora. Per tant aviat serà una realitat.

Una de les promeses electorals de quasi tots els partits politics fou un pavelló esportiu a sa Coma. Quan es començarà?

Exactament quan començarà no ho puc dir, el que si ja tenim dissenyat és projecte, que presentarem al míting de sa Coma. El solar que tenim està ubicat al costat de l’Escoleta Municipal, on just al costat acabem de construir les pistes de pàdel que ens demanava l’Associació de Veïnats de sa Coma. Volem fer un pavelló esportiu i un lloc multifuncional on es puguin dur a terme, a més, altres actes i una sala coberta per conferències i reunions.

No tenim punt verd a sa Coma. Esta previst per aquesta legislatura?

Si, en principi per donar agilitat serà un punt verd movible. Informaren a la gent dels carrers on estaran ubicats aquests punts verds, i dies de recollida. És ràpid de posar en marxa.
Un altre promesa electoral, l’ampliació de la biblioteca de sa Coma. Per quan?
Una vegada que tinguem el pavelló o abans, s’ampliarà la biblioteca ja que són molts els usuaris i ha quedat realment petit l’espai.

A la zona costanera no tenim els carrers adaptats per a discapacitats. Hi posareu solució?


Efectivament, per això estam fent una base de dades de totes les deficiències que hi ha als carrers, avingudes, places, etc. L’objectiu és poder oferir als turistes un municipi adaptat. Els mesos de març, abril , i octubre la Creu Roja ens du molts de turistes amb mobilitat reduïda. A més ho hem d’arreglar pels residents i veïnats, ja que a sa Coma tenim carrers que tenen varis usuaris amb cadira de rodes o caminadors.

Com a Delegat, has establert un horari d’atenció al públic?

Estic a la disposició dels veïnats els divendres i dimecres de 12’30 15h. a l’estiu. Els mesos d’hivern ampliarem horari. Vull que la gent pugui tenir al seu abast tot el que necessiti i es doni un bon servei des de la Delegació. Estic a la disposició dels veïnats de la zona costanera perquè vull que ens exposin els seus problemes per poder solucionar-los el més aviat possible.

Què esperes de la nova legislatura?

Que nosaltres mateixos, tots els que residim a la zona costanera, estem més units, i aconseguir entre tots solucionar les deficiències i problemes que tenim, a més de crear un sentiment de poble.

La setmana que ve comencen les Festes de sa Coma poc hauràs pogut aportar enguany?

Res, el programa ja estava enllestit. Per l’any que ve m’agradaria poder fer diferents actes a cada barriada de la urbanització de sa Coma. El que si vull fer és convidar als lectors, a les Festes de sa Coma que celebrarem del 12 al 19 de juliol.
Fotos Colau delegat sa Coma 29-06-2015 006

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.