I torna-m’hi amb la burocràcia

Es veu que això de la burocràcia és un tema recurrent i que la majoria de gent, un dia a l’altre, l’ha patida. El més curiós és que, si el problema és tan general, no se l’hi intenti posar solució.

L’art, com és normal, ha reflectit aquesta problemàtica des de diferents perspectives. De memòria recordo un relat breu de Pedrolo, Paperam; el film Brazil, de Terry Gilliam; i de manera més local l’article Anar de papers, de Guillem Pont a Card.cat, i el curtmetratge de Rafel Gómez Oliver i un servidor, El paquet. En aquesta llista ara hi  incorpor dos casos més (definitivament és un tema recurrent): un fragment del film animat Les dotze proves d’Astèrix (també disponible en còmic) i el curtmetratge 036.

El primer, d’uns deu minuts de duració, recrea còmicament l’absurditat de la burocràcia  i la ineptitud funcionarial  (recordem que Astèrix  i Obèlix és un còmic francès, la qual cosa demostra que no només és un problema “espanyol” com molts creuen), tot sota el clàssic humor de les vinyetes d’Uderzo.

El segon és un curtmetratge d’uns tres minuts ambientat en les oficines i també critica la paperassa que s’usa en els tràmits i les poques ganes de fer feina d’alguns funcionaris, tot sota un aire de western “urbà”.

2 pensaments a “I torna-m’hi amb la burocràcia

  1. Hahahaha…molts bons! . Llàstima que en la majoria dels casos no siguem ni “rosseta amb grapadora” ni n’Astérix, si no persones normals que ens toca sofrir la incompetència dels presumptes servidors

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.