A l’entorn del Consell Municipal de Cultura

Ahir, a través del WhatsApp, algunes persones varem viure uns moments trepidants.
La proposta d’Esqueix teatre, representat per Jaume Ferrer, (i en vull destacat aquest aspecte, “el nostre grup proposa…”) al encara indefinit “Consell Municipal de Cultura” relatiu al nom que hauria de tenir el centre o conjunt de sales polivalents-edifici de nova estructura, situat on abans hi havia la “Sala Rigal”-, destapà tot un allau de comentaris personals.

Això gira malament, com sol ser habitual donam més importància al que ens separa que al que ens uneix, en va ser la primera lectura. Però després, una mica saonada la idea, potser el debat resulta positiu si es capaç d’aportar nous camins de confluència. Com, entre altres coses, tal vegada, podrien ser:

  • El WhatsApp, com alguns assenyalaren, és una excel·lent eina de comunicació per a recordatoris i notes curtes; però no per debatre idees. Tal vegada s’hauria d’habilitar un grup tancat (al Facebook o altre sistema) per als debats virtuals.

  • El debat resulta grenyal si encara no es sap ben bé com es definirà el “Consell Municipal de Cultura”. Abans de res cal dissenyar el marc. Després cercar punts de confluència. I encara després intentar trobar camins de consens en les lògiques discrepàncies.

-Una altra cosa a definir i ponderar, seria potser, la diferenciació i el pes de les aportacions personals en contraposició a les propostes prèvies que s’han debatut en grup. En definitiva ¿tendria sentit que una persona, a nivell personal, pugui contradir les propostes que ha elaborat el seu grup?

Les tasques de grup sempre resulten complexes i necessiten temps i energia

Un pensament a “A l’entorn del Consell Municipal de Cultura

  1. Jo crec que si es va prendre un acord sobre el nom (consultar les bases i votar), no li hem de donar més voltes, que no acabaríem mai. Si no, els acords no serviran per res.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.