Què en trobau?

Aquest article no és tant per opinar sobre el pregó dels Malalts (que també si algú vol aprofitar l’espai) sinó que per plantejar un problema: vos hi heu fixat que des de fa temps els pregons són molt mal d’escoltar en la seva totalitat per problemes d’acústica?

No estem xerrant només del darrer pregó dels Malalts, sinó que de tots els  pregons dels darrers anys, per la qual cosa cal plantejar-se el següent: l’important d’un pregó és sentir les paraules que diu el pregoner/pregoners o és el fet de donar ambient de festa, sempre millor a l’aire lliure amb una barra de bar a la vora?

Jo ho tenc clar… amb el que costa fer un discurs d’aquests i per simple respecte als pregoners intentaria trobar un espai tancat òptim per a l’acústica. El futur teatre que s’ha d’obrir pot ser una bona oportunitat… Molts em direu que serà massa exclusiu i tancat, que la festa del poble s’ha de fer a la plaça… i jo no vos ho negaré però trob que per damunt de tot hi ha d’haver el respecte a qui fa el pregó.

Una solució salomònica seria seguir fent-ho a la plaça amb un equip de so així com toca (però ni Trui Espectacles en va saber així que…), que alguns nins deixin de jugar per la plaça o alguns grans deixin de xandocar-hi envers d’escoltar…  però si en deu anys (o més) no s’ha fet m’estranyaria que ara de cop es fes.

En resum, una proposta que deix a l’ajuntament perquè s’ho pensi bé i que potser presenti a la Comissió de Cultura. Però i vosaltres què en trobau? Us pareixeria bé un canvi d’ubicació o seguiu preferint la Plaça?

3 pensaments a “Què en trobau?

 1. El problema no és l’espai obert, (la plaça, els nins) sinó la sordera inútil del tècnic de so per dir-ho d’una manera suau, incapaç de solucionar el problema fins i tot durant l’acte. Els videos se sentien bé. El que no es va sentir gens bé, costava molt de seguir, almanco des d’on estava, va ser el diàleg d’en Gaspar i d’en Joan perquè quan en Jordi “Minero” va agafar el micro de mà al final del pregó se’l va sentir bé. Hem de suposar que si el tècnic és de Trui espectacles és un professional que cobra per la seva feina i per tant tota la responsabilitat cau damunt d’ell. Havien provat l’acústica abans? S’havia passejat el tècnic per tota la plaça? Personalment a mi em va donar la sensació que no s’havia fet, que s’estava improvisant al moment, com si els tècnics encara arrossegassin l’estereotip tradicional d’anar xumat de birres i ben emporradets i amb aquella sortida que a mi sempre em molesta tant: “és igual!, an es final sempre surt!”. Sí, surt, però malament. Una gran actriu catalana, l’Anna Lizaran, sempre deia: “si es fa bé, també agrada”. I amb això ja està tot dit.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  • Però vols dir que si en deu anys no l’hi han fet… la cosa canviarà?
   Alguns cosa me diu que no.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Que avui en dia se pugui tenir una conversa inmediata amb una persona que esta a l’altre cap de mon, i que una empresa especialitzada no pugui fer que es pugui escoltar un pregó a 20 metres de distancia, nomes se pot qualificar de DEPLORABLE.
  Aquests de TRUI s’ho haurien de fer mirar.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.