Entrevista a Franco Bombelli, director de Musiquàrum

Franco Bombelli, va néixer el 17 de febrer de 1964 a Lucerna (Suïssa).
Va cursar estudis musicals en diversos conservatoris de diferents països, com Suïssa, Alemanya, Bèlgica i Holanda. Compta amb més de 25 anys d’experiència com a professor, impartint classes tant en escoles oficials com privades de per tot Europa. Ha actuat per escenaris de tot el continent com a pianista de Jazz amb diferents formacions. Resideix a Manacor des de fa més de 15 anys, treballant amb diferents músics i formacions musicals, donant suport a joves i nous talents en la seva carrera musical. Està casat amb la manacorina Jerònima Nadal, i tenen dos fills, en Marc i en Rafel. L’any 2012 va fundar a Manacor l’escola de música, Musiquàrium. Del 31 de juliol al 4 d’agost, va organitzar l’intercanvi cultural de la Jove Orquestra Vil de Suïssa, i alumnes de Musiquàrium, fent sis concerts a la comarca de Llevant.
Franco d’on li ve la passió per la música?
La música forma part de la meva vida, i la meva vida és la música. La passió per la música em ve de molt petit. El meu pare Wilfried Bombelli, tocava el piano i va esser el president del Club de Jazz de Lucerna, organitzava els concerts i festivals, i a casa sempre hi havia un ambient musical.
Què el va impulsar a crear Musiquàrium, i quin balanç fa d’aquest tres anys?
El que em va impulsar a crear Musiquàrium és que treballar amb la música és la meva vida. Feia molts d’anys que m’enrevoltava l’idea de oferir a tothom que estigues interessat en la música una manera diferent aprendre un instrument, sense tenir coneixements musicals. Tenim diferents departament de música moderna, clàssica, jazz, i mini músics, on des de el primer dia es fa un aprenentatge directament amb l’instrument. El balanç d’aquests tres anys és molt positiu i cada any tenim un nou repte, perfeccionant i millorant la nostra manera de treballar. Però el millor la satisfacció dels alumnes i la continuïtat.
Vostè ha organitzat la gira de l’Orquestra Juvenil Wil i alumnes de Musiquàrium. Com va néixer aquest projecta?
De la inquietud d’oferir als meus alumnes l’experiència de participar a una gran orquestra, i el director Martin Baur em va oferir la possibilitat de participar en aquest projecte, i que pels resultats obtinguts no serà el darrer.
Com han anat els concerts?
El balanç i la intensitat amb la que ha treballat l’orquestra, ha estat fantàstica i el resultat excepcional. El millor ha estat la feina en equip, els resultats i les amistats dels alumnes dels dos països, i per descomptat un públic totalment entregat i agraït.
Actuaren a Son Servera, Manacor, Sa Coma, Costa dels Pins, i Artà. Quin ha estat el millor concert?
Varen fer sis actuacions a diferents entorns, no puc dir quina va esser la millor.
Ha tingut el suport dels ajuntaments on han fet els concerts?
Sí, hem tingut tot el que hem demanat.
Quants d’alumnes de Musiquàrium han participat?
Han participat 10 alumnes de saxo, piano,violi, percussió, i trombó.
Són alumnes de diferents pobles?
Si, han vingut de Caimari, Selva, Sant Llorenç des Cardassar, Son Servera, Campos i Manacor, però tots alumnes de Musiquàrium.
Havia organitzat altres intercanvis musicals semblants ?
Amb alumnes de Musiquàrium sí, tot i que és una escola molt jove, però ja ho havia fet altres vegades amb alumnes i joves musics mallorquins, així com d’Alemanya.
A més dels concerts va organitzar altres activitats pels músics?
Sí, es varen organitzar diferents activitats perquè els musics poguessin gaudir de la nostre Illa, com una visita a les Coves del Hams (obsequiada per les coves), excursió amb vaixell, visites als mercats, platges, i diferents activitats lúdiques durant el dia.
Enhorabona Franco, per l’organització d’aquesta gira musical que ens ha fet gaudir d’uns concerts excepcionals. Dir que al concert celebrat a la residència NovaEdat de Manacor el batle, Miquel Oliver, li va fer entrega d’un diploma en reconeixement a la seva aportació cultural.
Fotos Sopar i concert residència NovaEdat Manacor 31-07-2015 078

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.