Més al voltant d’Alan Turing

Per casualitat m’he assabentat que a la nostra revista amiga i veïna, Cap Vermell (de Cala Rajada i Capdepera), el meu article sobre el matemàtic Alan Turing (enllaç)  ha tengut ressò i fins i tot resposta a través d’un article d’Andreu Nadal (el qual no tenc el gust de conèixer, però que des d’aquí li agraesc l’interès mostrat).

Concretament Andreu Nadal amplia alguns punts sobre la biografia de Turing i exposa el seu punt de vista sobre l’assumpte.  Us recoman llegir-lo… Aquí teniu l’enllaç de l’article publicat a Cap Vermell :

enllaç a article d’Andreu Nadal

Amb l’únic punt que no coincidesc amb n’Andreu (això sí, amb tot el respecte cap a la seva opinió) és sobre la puntualització que fa del terme “feixista”. Si bé potser sigui vera que s’ha banalitzat l’ús del terme, jo crec que, si com diu n’Andreu i altres fonts, feixisme és una actitud intolerant i “sentir-se elegit entre els mortals per dirigir el futur de la humanitat, sentint-se en possessió de la veritat absoluta que no pot ser qüestionada”, el fet que Anglaterra, per molt democràtica que fos (l’Alemanya de Hitler al principi també ho era), decidís que ser homosexual havia de ser neutralitzat (hi estassis d’acord o no) no deixa de ser una actitud feixista.  En canvi, si agafam la definició que en posa el DIEC (“Moviment polític caracteritzat per la submissió total a un líder que concentra tots els poders, per l’exaltació del nacionalisme i per l’eliminació violenta de l’oposició política i social”) ja és més dubtós que l’ús que n’he fet sigui el correcte.  De totes maneres, més enllà de discussions lèxiques banals, crec que l’important és el fons que s’amaga darrere aquest biografia i que n’Andreu Nadal ha sabut interpretar tan bé.

3 pensaments a “Més al voltant d’Alan Turing

  1. Pauuuu, a l’enllaç cap a l’article d’aquest bon home torna a portar al teu escrit de n’Alan Turing…tu el que vols és tenir moltes entrades…jajajaja

  2. Quant a la poma mossegada d’Apple, val a dir que, inicialment, tenia els colors de l’arc de sant Martí, que també són un dels emblemes dels homosexuals. O sigui, que és molt probable que l’elecció d’Steve Jobbs fos un homenatge a Alan Turing.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.