La cançó de la setmana

Avui unim en Fito, dels Fitipaldi (quan encara era Platero y tú);  Extremoduro i la poesia d’un amic seu en comú: Manolo Chinato.  Junts feren un disc experimental que potser molts no conegueu (és el que té la poesia… que és minoritària) sota el nom d’Extrechinato y tú.

Aquest títol ve de la fusió entre els noms dels diferents protagonistes del disc: el grup Exremoduro (Extre) , el poeta Manolo Chinato  (Chinato), i Platero y Tú (y Tú). Extremoduro supòs que no necessita peresentació i, si no, ja l’hem presentat en aquesta secció com un dels grups mítics del rock urbà estatal; Platerto y tú també seguien la mateixa línia estilística fins que el seu cantant Fito preferí apostar per una línia més comercial amb Fito y los Fitipaldi (molt més coneguts); finalment Manolo Chinato és un poeta que si heu seguit la carrera d’Extremoduro segur que vos sona ja que a moltes de les seves cançons inclou versos d’aquest poeta de Béjar.

De fet, en homenatge a la seva persona i obra es va fer aquest disc, musicant alguns dels seus poemes més populars. Cal dir que musicalment, en conjunt, és un poc irregular (alguns temes són simples recitats amb guitarres darrere), però alguna cançó és més que notable com la que us present, A la sombra de mi sombra.

Per cert us deix la lletra subtitulada més a baix per si la voleu degustar.

PD: Amb tots els respectes per a Fito, com se nota quan apareix la veu de Robe Iniesta, d’Extremoduro, a cantar a mitja cançó. És únic!!!

 

LLetra de la cançó

A la sombra de mi sombra

me estoy haciendo un sombrero;

sombrero de largas pajas

que he recogido del suelo.

Lo haré con el ala ancha,

que casi llegue hasta el cielo

pa’ muchas veces no ver

las cosas que ver no quiero.

No quiero ver injusticias ni miserias;

no quiero ver militares ni princesas;

no quiero ver dictaduras ni pobrezas;

no quier ver religiones ricas, ni reinas.

Que sólo quiero yo ver a los pobres sin miseria;

a los ricos sin dinero desnudos en esta tierra;

a infinitos corazones unidos por el amor

y unidos contra la guerra.

A la sombra de mi sombra

me estoy haciendo un sombrero

pero voy a dejar de hacerlo

para luchar con dos güevos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.