1715-2015

A Mallorca, des de les institucions, s’ha fet poc cas a la commemoració dels tres-cents anys de la pèrdua dels drets polítics dels mallorquins amb la finalització de la Guerra de Successió.

La societat civil sí que se n’ha fet ressò. La Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015 s’ha mogut i s’han realitzat diverses activitats durant aquests nou mesos.

Catalunya, i més en concret Barcelona, celebrà l’any passat aquesta efemèride i enguany ha volgut que el  Born Centre Cultural acollís una exposició titulada “1715. La fi del regne enmig del mar? ” que ha estat comissariada per Bartomeu Mestre, Balutxo.

El passat 27 d’agost es va viure a Barcelona una  jornada de germanor en tres actes: dinar en el Museu d’Història de Catalunya, ofrena en el Fossar de les Moreres i visita guiada a l’exposició. La delegació de Mallorca va ser encapçalada pel President i el Vicepresident del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat i Francesc Miralles, al costat de l’Obra Cultural Balear, representada per Antoni Bennàsser, i de la Comissió Cívica del Tricentenari 1715-2015, representada per Damià Pons, com a col·lectius impulsors de la visita. Allà foren rebuts per diverses autoritats com el Conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, el diputat Oriol Amorós, el Tinent d’Alcalde de Barcelona, Jaume Asens, els regidors María José Lecha i Alfred Bosch, i acollits per membres destacats de diverses entitats del país.

Tant després del dinar com a l’acte del Born CC hi va haver parlaments que posaren èmfasi en la necessitat d’apropament entre els dos extrems del pont de mar blava. El President de Mallorca, Miquel Ensenyat pronuncià aquest discurs:
Les fotografies han estat cedides per Tomeu Mestre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.