Visita oficial a Cala Millor de la presidenta del Govern, Francina Armengol

El passat dimecres dia 30 de setembre, la presidenta del Govern Balear Francina Armengol va realitzar una visita oficial a Son Servera per conèixer de primera mà els problemes del municipi. A les 11’30 va ser rebuda a l’Ajuntament de Son Servera per la batlessa Natalia Troya, els regidors de l’equip de govern i de l’oposició.
Aquesta visità és una de les primeres que fa la presidenta a un municipi de Mallorca, per passar un dia complet i poder reunir-se amb els components de l’ajuntament serverí i representats de les diferents associacions del municipi.
A les 12 es va convocar una roda de premsa de la presidenta amb els mitjans de comunicació al PAC de Cala Millor, on esperava la Consellera de Sanitat, Patricia Gómez que es va unir a la comitiva.
La presidenta va agrair a l’ajuntament la possibilitat de visitar el municipi serverí amb molta implantació de model turístic va afirmar que Malgrat només portem 90 dies de govern hem posat fil a l’agulla, i al contrari que a la passada legislatura que el govern no va donar solucions a Son Servera. Nosaltres ens interessem per a tots els municipis de les Illes Balears i per tot ells farem feina d’una manera directe. Avui capvespre tindrem l’oportunitat de veure’ns amb totes les entitats del municipi serverí, a les que vull escoltar. Estam a la seva disposició per trobar solucions junts als problemes que tenen en aquest cas, al municipi de Son Servera”.
Armengol es va mostrar satisfeta de poder atendre una de les primeres demandes de l’ajuntament serverí. L’ampliació de la Unitat Bàsica de Salut de Cala Millor. L’Ajuntament de Son Servera cedirà el pis de dalt de l’edifici on està ubicada la Unitat Bàsica de Salut de Cala Millor, i assumirà les despeses de l’ampliació per ampliar amb tres despatxos més. També hi instal•larà un ascensor per a pacients amb mobilitat reduïda.
Per la seva part, el Servei de Salut la proveirà del mobiliari clínic i de l’equipament informàtic, a més de un metge i infermera de reforç els mesos d’estiu.
Armengol, acompanyada per la batllessa de Son Servera, Natalia Troya, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, va assegurar que l’ampliació serà una realitat el pròxim estiu i que servirà per millorar el servei que es dóna a Cala Millor, que ha patit fins ara una forta pressió a causa de les quasi 40.000 consultes anuals que gestiona el centre.
Aprofitant la roda de premsa, vaig demanar a la presidenta sobre la necessitat de la creació a la comarca de Llevant, d’una Escola de Turisme i Hostaleria, ja que tenim més de 90.000 places turístiques. Actualment el Centre educatiu IES Puig de Sa Font de Son Servera ofereix la possibilitat d’aconseguir el títol d’Auxiliar de cuina, on la durada d’aquest cicle de formació professional especifica és d’un Curs Acadèmic més un altre curs per al 2on nivell , cicle que pertany a la família professional d’Hostaleria i Turisme. El primer curs tenen 28 alumnes de diferents pobles de la comarca i una llarga llista d’espera.
Sobre aquest tema, Francina responia que, “Ara estem amb el plantejament del canvi de model de l’Escola d’Hostaleria , que tu saps que depenia de Turisme. Noltros en aquesta legislatura que hem començat, depèn de Treball, i li passàrem per reforçar tot el tema de formació de treball, perque som conscients que és necessària la bona formació en temes d’hostaleria i aconseguir un govern molt més descentralitzat. No vol dir que estigui tancat el tema de fer alguns annexes de l’Escola d’Hostaleria a la Part Forana, per exemple. De fet l’Ajuntament d’Alcúdia ens ho demana des de fa temps i ho estam estudiant. La veritat és que amb ses possibilitats pressupostàries que tenim en aquest moments és difícil. Primer farem un plantejament de si podem millorar l’escola d’hostaleria, però som conscients de la necessitat que hi ha a la comarca de Llevant. M’apunt la teva petició Magdalena, i la plantejaré al Conseller de Treball.
Donat la bona disposició de la presidenta Armengol, vaig aprofitar l’ocasió per informar que la passada setmana a www.card.cat vaig reivindicar la construcció d’un segon hospital per a Manacor i comarca, i reconvertir l’actual en hospital sociosanitaria.
Fotos visita presidenta Francina Armengol 30-09-2015 005

Fotos visita presidenta Francina Armengol 30-09-2015 017
Fotos visita presidenta Francina Armengol 30-09-2015 003Fotos visita presidenta Francina Armengol 30-09-2015 013
Fotos visita Armengol Sopn Servera 30-09-2015 002

Fotos visita Armengol Sopn Servera 30-09-2015 003

Fotos visita Armengol Sopn Servera 30-09-2015 007

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.