Tots moros o tots cristians

En Joan Llinàs Riera ens ha fet arribar aquesta col·laboració:

Diumenge a vespre, un diumenge qualsevol si no fos perquè és l’hora del futbol a la televisió i avui i hi ha “Derbi” madrileny. Per un que arriba el centre del poble aviat se n’adona que les places d’aparcament se venen cares, els carrers del voltants plens, incloses les cantonades i portasses o cotxeries amb el seu corresponent gual, que crec que els propietaris ja tenen coll avall aquests moments, quan no poden fer un ús del seu dret de pas que els hi dona els cent i pico d’euros que l’ajuntament els cobra cada any. Finalment després de voltar i renegar una estona enfilo Rector Pasqual, o miracle, dos cotxes estacionats per davant el centre de dia, tot content aparco aprop de La Caixa i me’n vaig caminant cap al bar Nou a fer un “cortado” pensant, ja que no és un costum el d’estacionar malament que només serien deu minuts de mallorquí i més mal aparcat que els que estaven a les cantonades no hi estava, pero aviat se m’aclareixen els dubtes, ha caigut una ametlla de cantell i els municipals han decidit posar multes, ja que els dos cotxes anomenats llueixen la seva corresponent denúncia.

Ja som a l’entrada del bar Nou quasi ple de gent que dóna l’esquena al carrer tot embadalits amb so futbol.-Bon vespre a tothom- salut en veu alta el públic en general, i en Toni Arnau en particular, aixecant la mà ja que en mira desde l´altra punta de la barra entretingut de feines i perquè no dir-ho mirant també el futbol.-Un “cortado” per favor- em fa un senyal d’aprovació que m’ha sentit, quan s’acosta per servir-me l’hi dic: -no el me facis molt calent que tenc és cotxe mal aparcat i no fos cosa -tranquil- em contesta.Però quan sap que els dos cotxes tenen una “postal” al vidre de davant exclama-¡¡una altra vegada!! -tant ràpid com em serveix enfila cap a defora del bar per corroborar o identificar els propietaris dels vehicles- ja els hi val, fa dos diumenges seguits que fan lo mateix. Jo li responc que fan la seva feina.- La fan a mitges, estic segur que aquells des cap de cantó i els de sa plaça no en tenen, em diu ell. Efectivament a primer cop de vista els
aparcats davant sa rectoria no tenen res al vidre. Aviat sa gent de més aprop des portal ser n’adona del què passa i tothom hi diu la seva. Jo me’n torn a sa barra a fer lo que havia vengut a fer just el moment que me top un home d’uns setanta anys i pocs que enfila cap a defora, no passen un pocs minuts i sento el mateix home que diu: -Avui és “sumo” me sortira per 41 euros o 81 si no se paga abans de vint dies. Tot això fa oblidar per uns moments el futbol a bona part de la gent que continua engrescada en discussions, unes més en to de broma i ses altres més serioses però aviat un crit de goool fa que sa cosa torni ser sa d’un diumenge de futbol, el que me fa pensar allò que “al pueblo pan y vino”.

Ara un poc més seriosament, està clar que el centre del poble té un greu problema d’estacionament i de respecte al codi de circulació. Sa meva opinió es que hi ha unes normes (prohibit estacionar a tot l’àmbit de la plaça, guals permanents, retxes grogues a les cantonades i carrers on no es pot estacionar). El problema és que el qui ha de fer complir aquestes normes ho fa d´una manera arbitrària o només la fa a mitges,diuen que ses comparacions són odioses però en aquest cas basta anar a pobles com Son Servera o Artà on pocs són els que per sistema incompleixen les normes.

3 pensaments a “Tots moros o tots cristians

 1. Em sembla que algú te un problema a resoldre…o millor la oportunitat d’arreglar un desgavell (si es ver que tots hem de ser iguals davant la llei).

 2. Bon dia ,
  Des d’aquest article d’opinió vull donar les gràcies públicament a l’agent corresponent (el sap bé qui sóc) o hauria de saber-ho, perquè en consultar les dades a trànsit de la meva matrícula, sóc l’única persona amb aquest cognom tan concret en tot el padró municipal de Sant Llorenç des Cardassar.
  Em va sorprendre que en comptes de tocar-me a la porta de casa meva, em posés una denúncia de 275 Euros. (Grua 75 euros i 200 euros de denúncia que pertocava , recollint-se en l’article 94), per cert, hi ha per si no ho sap, un altre article que m’hagués beneficiat gratament d’una quantia bastant inferior de la denúncia de tan sols 81Euros, més els 75 euros de la grua (156 Euros). Els asseguro que m’hagués donat per al·ludit igualment provocant no tornar a cometre aquesta infracció, però … igual per desconeixement o bé per molt bé no se es que …. es va decidir que la mes cara era l’adequada . Això si …. ni una trista ferratina a terra per indicar que el vehicle no havia estat robat si no “retirat” de manera correcta de la vorera contrària al gual del carrer Ponent nº 14 (per cert les línies grogues discontínues i de nit no es veuen perquè estan desgastades (Suggereixo al departament que li correspongui repintar- les perquè amb el que cobra l’ajuntament de gual anual, que almenys no s’aparqui altre vehicle per no veure-les , provocant a la propietat tots els mals de cap reiterats en donat gual).
  Gràcies a la grua que va desplaçar el meu vehicle fins a Sa Coma (més temps i diners per anar a buscar-ho i retirar-lo … i com no, arribar tard al dia següent a la feina). Per cert … que jo sàpiga un gual, no és un “reservat” (als 10 minuts que es duguessin el meu vehicle del lloc en qüestió, un altre vehicle estava aparcat exactament en el mateix lloc. Jo, com que no sóc massa dolent. ..i em consider bon ciutadà, diguem que no sem va passar pel cap telefonar a la grua perquè el retiressin , com molt bé va fer i en el seu dret la propietat.
  La qüestió és que si a la nit anterior van ser capaços d’entrar el seu vehicle al garatge, no se molt bé quin va ser el problema en anar a treure’l.
  Pd. De camí al matí fins a l’ajuntament i la policia per saber del parador del meu vehicle, curiosament el mateix agent que em va denunciar no digué veure tots els vehicles que hi havia aparcats al carrer Santa Maria de Bellver i el carrer Major.

  O tots moros … o tots cristians

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.