Avançar i endarrerir l’hora. Què en trobau?

Aquest cap de setmana hem enderrerit una hora els rellotges i hem començat l’horari d’hivern que es mantendrà fins el darrer diumenge del mes de març quan avançarem una hora els rellotges i començarem l’horari d’estiu.

Aquestes modificacions estan pensades per estalviar energia, però no tothom pensa que la mesura sigui efectiva. Què en pensau?

3 pensaments a “Avançar i endarrerir l’hora. Què en trobau?

  1. Als països del nord d’ Europa té sentit , però en la franja sud és una beneitura. Si fóssim una mica més enllà, hauríem per aquesta regla de tres , tenir diverses franges horàries com altres països . Es una qüestió de meridians . ( Una a les Balears , una altra fins a Madrid , una altra des de Madrid fins a Portugal i per acabar , illes Canàries . La causa d’aquest desfasament horari es remonta als anys de la dictadura , quan Franco va avançar seixanta minuts els rellotges per estar en sintonia amb l’hora que Alemanya havia imposat en tots els territoris ocupats ( GMT + 1: 00 ) . Fins aquest moment, els espanyols havien viscut d’acord amb l’horari del meridià de Greenwich.

    És a dir , fins a 1942 , els rellotges espanyols marcaven una hora menys que l’actual ( GMT + 0 : 00 ) , la mateixa que tenen avui Anglaterra, Portugal i les Illes Canàries i la que a Espanya li correspon per la seva situació geogràfica, ja que el meridià de Greenwich passa per Castelló i deixa pràcticament tota la península a l’oest.

    Més encara , Galícia , la part més occidental de la península, podria ja adherir-se al següent horari ( GMT – 1: 00 ) . Els seus rellotges durant l’hivern estan dues hores avançats a l’hora solar . En definitiva , NO serveix absolutament de res , és més, ens perjudica .

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.