Novetats literàries a l’Elefant Verd

Novetats interessants de llibres a l’Elefant Verd:

INFANTIL

  • L’Erugueta Goluda. Eric Carle. Una erugueta té molta, molta gana. Tanta, que no l’acaba mai i menja tant que al final té mal de panxa…segur que una fulla fresca li va bé i descansar un parell de dies dins la crisàlide millor que millor. Què en sortirà al final?

Característiques: estructura seqüenciada, text repetitiu que facilita la memorització i anticipació, il·lustracions en collage sobre fons blanc que reforçen allò narrat pel text.

– Pipí Caca. Stephanie Blake. Un conillet només sap dir pipí-caca, què li passarà quan el llop li demani si vol que se’l menji?

Característiques: text repetitiu amb un toc d’humor escatològic que de segur us farà passar una bona estona. Il·lustracions planes de línia gruixada, colors pastosos i molt vius.

  • Jo mataré mosntres per tu. Santi Balmes & Lyona. La Martina té por quan arriba la nit, tant silenci (fins i tot la tele calla) fa por a tothom…L’Anitram, la petita monstra rosa, també té por de la nit, tant de silenci (fins i tot la tele monstruosa calla) fa por a tothom…

Característiques: la narració es repeteix amb lleu variacions per explicar les pors de la Martina i l’Anitram reforçant així la idea que les dues protagonsites tenen en realitat, por del mateix: el desconegut. Les il·lustracions i la tipografia tenen un caràcter infantil, línia quebrada i lletra lligada, tots dos combinats de manera que obliga al lector a llegir i mirar en diferents direccions.

JUVENIL

Pensa-hi. Brigitte Labbé & Puech, Michel. Una sèrie de llibres, clars, directes i divertits per acostar els

infants al món de les idees. El bé i el mal; el cos i la ment; La dictadura i la democràcia; la felicitat i la tristesa. Característiques: a partir d’aquests conceptes oposats, Labbé i Puech ofereixen petites històries amb les que el lector es sentirà identificats. A continuació, poposen reflexions que bé caldria rumiar… a partir de 8 anys.

– El ratolí del senyor Maxwell. Frank & Devin Asch. El senyor Maxwell ha estat ascendit i per celebrarho, què millor que sortir de la rutina i demanar un ratolí viu per degustar…tal vegada, el ratolí, a més d’educat, cortès i amable sigui més espavilat del que el senyor Maxwell (i el maître) havia pensat.

Característiques: text dialogat entre els senyor Maxwell i el ratolí, imatges que no sols acompanyen el

text sinó que també permeten anticipar fets futurs, utilització d’un punt de vista molt proper que reforça la identificació del lector amb els personatges. Aire de cabaret i un xic d’ humor negre amb molta classe. A partir de 8 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.