Electricitat d’origen renovable a les Illes Balears

El Govern de les Illes Balears ha anunciat que a partir de l’any que ve  el 100% de l’electricitat que consumeixin els edificis i dependències de l’administració autonòmica (oficines, hospitals, el tren, les depuradores…) serà certificada d’origen renovable.

El consum de l’administració autonòmica (CAIB) és devers el 5% del consum de Balears (i fins ara es gastaven uns 30 milions d’euros anuals en factures de llum).
Les energies renovables a les Illes Balears produeixen entre un 2% i un 3% del total, per tant una part de l’energia que consumirem haurà de venir a través de l’enllaç, a l’espera de que augmenti la producció d’energia renovable autòctona.

El Govern farà un concurs obert per elegir l’empresa que subministrarà l’energia elèctrica. Aquest concurs estarà obert a totes les comercialitzadores.

Els Ajuntaments es podrien mancomunar o aprofitar les estructures comunes que ja existeixen per fer una cosa semblant. El benefici seria doble, en primer lloc s’abaixaria el preu de l’electricitat consumida i, en segon lloc, s’obligaria a les empreses subministradores a oferir electricitat provinent d’energies renovables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.