El Món al teu palmell (6)-Els canals de Telegram

Escric aquestes línies després d’observar com al plenari del passat 19 de novembre, equip de govern i oposició es discutien pel fet de uns pensaven que havien convidat a tothom a les reunions del Consell Municipal de Cultura i els altres creien que els mitjans pels que els havien convidat no eren suficients.

Agradi o no, la tecnologia ens posa a l’abast unes eines que en bona mesura ens ajuden a ser més dinàmics i estar més assabentats de tot el que passa al nostre voltant, una altra cosa és que hi hagi gent que en renegui o que no li interessi.

Tot seguit pas a exposar una solució a aquest dilema que tant de capoll duia als representants polítics del nostre municipi.

Els canals de Telegram

Telegram és una aplicació de missatgeria instantània a l’estil de Whatsapp, Hangouts, Line… però gaudeix d’una funció que a dia d’avui no tenen aquests altres, els canals.

Cert és que hi ha mil i una eines per a fer comunicacions entre col·lectius, però crec que en aquest cas concret, aquesta és la més útil.

Que diferencien els canals de Telegram, dels grups de les aplicacions de missatgeria que ja coneixem?

La principal diferència és que funcionen de forma jeràrquica, o sigui que és un grup a on hi ha un emissor d’informació (pot escriure missatges) i una audiència (no pot escriure’n). Això beneficia i  molt la productivitat d’aquests grups, ja que és molt més fàcil de trobar la informació i no has de perdre el temps cercant entre un munt de missatges.

Aquests canals poden ser privats o públics.

Per entrar a un canal privat es necessita una invitació de l’emissor. Aquest tipus de canal és l’ideal per el cas que ocupa les primeres línies d’aquest text, ja que és una informació confidencial que s’envia a un grup tancat de persones.

En canvi, qualsevol persona pot entrar a un canal públic, tan sols es necessita un enllaç que pot proporcionar qualsevol integrant del canal. Aquest seria el canal ideal si l’ajuntament volgués informar dels aconteixements del municipi a qualsevol que n’estigui interessat. Un bon exemple de canal públic és el de  la DGDT (Direcció General de Desenvolupament Tecnològic de les Illes Balears).

Per finalitzar esmentar que Telegram és una aplicació gratuïta, Multiplataforma (disponible per a Android, iOS, Windows phone i FirefoxOS) i que també podreu emprar mitjançant el navegador de la vostra computadora, o sigui que ja ho sabeu, a partir d’ara ja no hi ha excusa per a no informar i/o no estar informats 😉 .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.