Pa de sobrassada, formatge i ceba dolça

En plena temporada de matances una opció a la llesca amb sobrassada seria aquest pa. Tant es pot fer un pa gròs i llescar com panetets petits.

Serà difícil que arribi a refredar ja que calentet és una delícia!

Aquesta recepta és pot adaptar als intolerants a la lactosa o a la llet de vaca. És pot fer amb llet sense lactosa i amb la varietat de formatge que més us agradi. La millor opció és el formatge mahonés però el formatge de cabra li dona un gust molt especial.

Ingredients :

  • 270 g de farina
  • 75 g llet
  • 70 g aigua
  • 8 g sal
  • 15 g llevadura de pa
  • 30 g sucre
  • 50 g mantega
  • 25 g oli
  • 60 g sobrassada tallada a trossets
  • 60 g formatge tallat a trossets
  • 50 gr ceba confitada

Elaboració :

  1. Pastam tots els ingredients excepte la sobrassada , el formatge i la ceba . Mesclam tot bé i un cop la massa estigui ben pastada la resta d’ingredients. Fem algun tipus de plegat , per mesclar bé els aliments.
  2. Feim bolles de de 110 gr (o una bolla grossa) i deixam sobre paper de forn 1 hora.
  3. Donam forma de bolla i deixam reposar fins que dobli el seu volum .
  4. Pintem amb ou batut.
  5. Coem a forn 180 ºC 15 minuts aproximadament o fins que agafi el dorat de la fotografia.

pa sobrassada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.