Passats foguerons i senyorets ja podem començar “l’operació bikini”.
Aquest és un plat deliciós, molt lleuger i apte per celíacs o vegetarians.
Base de pizza de coliflor, baixa en hidrats de carboni i boníssima.
Ingredients
- 1 coliflor mitjana
- 1 ou gran, lleugerament batut
- 1 1/4 tasses de formatge mozzarella ratllat
- 2 cullerades de formatge parmesà ratllat
- Sal i pebre negre acabat de moldre
- Salsa de tomàtiga 1/4 tassa
- 1 tassa de cherry a rodanxes per la meitat
- Fulles d’alfàbrega fresques (opcional)
Elaboració
- Treim el tronc a la coliflor i esmicolam la coliflor.
- La triturem fins que quedi com un “arròs de coliflor o farina de coliflor”.
- El traspassem a una pella o cassola, li tirem una mica d’aigua i ho cuinem durant uns 20 minuts.
- Deixam refredar i la traspassem a un padaç de cuina, escorrerem fins que eliminem tota l’aigua.
- Passam la massa a un bol amb una mica de pebre de caiena, formatge parmesà ratllat, alguns tocets de formatge de cabra (opcional) i un ou.
- Barrejam bé.
- En una safata de forn, posam paper vegetal i estenem bé la massa, posam paper transparent sobre i li donam forma rodona aixecant una mica les voreres.
- Treim el paper transparent i cuinem 40 minuts a uns 180º o quan la massa estigui daurada.
- Ara montam la nostra pizza.
- Salsa de tomàquet, mozarella fresca, cherry i una mica d’alfàbrega (els ingredients són a la vostra elecció)
Bon profit!