L’Escriptora Maria Antònia Oliver, “Premi d’Honor de les Lletres Catalanes”

L’escriptora manacorina Maria Antònia Oliver (Manacor 1946), ha estat guardonada amb el “Premi d’Honor de les Lletres Catalanes”, guardó que concedeix Òmnium Cultural. De les 48 edicions celebrades, na Maria Antònia serà la quarta dona guardonada, després de Mercè Rodoreda (1980), Teresa Pàmies (2001), i Monserrat Abelló (2008).
Na Maria Antònia va aprendre la llengua catalana amb Aina Moll, i llegint les “Rondalles Mallorquines” de Mossèn Alcover que li llegia de petita un oncle seu. Començà a escriure novel·les quan es va traslladar a viure a Barcelona amb el seu home, Jaume Fuster, al que va conèixer quan ell va fer el servei militar a Mallorca.La primera novel·la que va escriure fou “Cròniques d’un mig estiu”, amb tant sols 23 anys. El reconegut Llorenç Villalonga ja va pronosticar que aquella al·lota arribaria lluny.
Ha escrit més de 15 llibres, entre novel·les, contes, teatre, guions, i reportatges.
Ha estat premiada amb les obres següents:
-Premi Recull-Francesc Puig i Llensa de narració (1971): Muller qui cerca espill, les mans s´hi talla.
-Premi de Literatura Catalana de la Generalitat de Catalunya de traducció al català: Moby Dick Herman Melville.
-Premi Prudenci Bertrana: Joana E.
-Premi Ciutat de Palma Novel·la Llorenç Villalonga. Amor de cans.
-Premi Trajectòria de la Setmana del Llibre en Català. 2001.
-Premi Ramon Llul del Govern Balear. 2003.
-Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana. 2004.
-Creu de Sant Jordi. 2007.
-Premi d’Honor de les Lletres Catalanes. 2016.
Benvolguda Maria Antònia, la més cordial felicitació pel merescut “Premi d’Honor de les Lletres Catalanes” de tots els components del Club de Lectura de la Biblioteca de sa Coma. Que tingueren l’honor de compartir amb tu els teus llibres i la teva companyia el febrer de l’any 2013.
Club-de-Lectura-M.-Antònia-Oliver-25-01-2013-016-700x525

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.