Sant Llorenç des Cardassar ingressa més de 283.000 euros per reciclatge de residus

Durant l’any 2015, el municipi de Sant Llorenç des Cardassar ha tornat a marcar un màxim històric en el seu camí del reciclatge gràcies a la implicació de la ciutadania i del sector turístic.

Informacio-reciclatgeEn el 2015 es varen reciclar el 42,87% del residus generats en el municipi. A més a més del clar benefici mediambiental que provoca aquesta correcta separació en origen dels residus, la recollida selectiva duu implícit uns ingressos econòmics a les arques municipals i el 2015 ha estat de 283.522,52 euros.

Per fraccions de residus, l’Ajuntament ha ingressat un total de 255.728,17 euros en concepte de paper-cartró i envasos lleugers a través d’ECOEMBES i 27.794,35 euros en concepte de vidre a través d’ECOVIDRIO. I a aquestes xifres encara s’hi ha d’afegir els ingressos que reb l’empresa municipal pels residus de ferro.

Un increment global del 4,35%

En xifres, en el municipi es varen generar un total de 12.039,12 tones de residus, de les quals 6.878,52 tones foren rebuig, 2.918,6 tones de matèria orgànica, 939,24 tones de paper-cartró, 598,96 tones d’envasos lleugers i 703,8 tones d’envasos de vidre. La xifra del municipi és molt positiva si es compara amb la mitjana de l’illa de Mallorca on el reciclatge es situa en el 14% dels residus generats.

porta_a_porta_tortuga_0El regidor de Medi Ambient, Mateu Frau, agraeix als veïnats del terme municipal l’esforç que fan a l’hora de destriar el fems i també lloa les bones pràctiques que s’estan aplicant en el sector hoteler. “No és gens senzill augmentar la quota, sobretot quan ja s’han assolits nivells de reciclatge importants, i a Sant Llorenç ho aconseguim any rere any”, assenyala Frau.

En termes generals, totes les fraccions de residus han augmentat respecte l’any anterior amb una mitjana d’un increment del 4,35% de residus, provocat clarament per la bona temporada turística. La fracció que més ha augmentat respecte el 2014 han estat els envasos lleugers amb un increment del 19,23 % seguit del paper-cartró amb un 11,40 %.

El batle Mateu Puigròs posa de manifest que és gràcies al reciclatge que realitza la ciutadania que Sant Llorenç té una de les taxes de fems més baixes de l’Illa. Per un habitatge unifamiliar es paga una taxa de fems anual de 85,08 euros, és la més econòmica de Mallorca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.