Consorci de Turisme

El consell d’administració del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar va aprovar, ahir, crear un consell assessor per involucrar activament als empresaris del sector en la promoció turística.

IMG-20160225-WA0003El Consorci considera necessari potenciar els vincles entre les diverses agrupacions empresarials per promocionar les experiències que s’ofereixen al turista en el propi destí.

L’entitat ha acordat que les trobades entre sectors empresarials es formalitzin a través d’un consell assessor que estarà integrat per representants d’associacions o agrupacions empresarials sense ànim de lucre.

La Presidència del consell estarà en mans de la presidenta del Consorci, lloc que ara ocupa la batlessa de Son Servera; i el secretari serà el gerent de Consorci. El consell d’administració del Consorci podrà ampliar o disminuir el nombre d’agrupacions previ informe o a iniciativa del propi consell assessor. D’entrada han identificat deu possibles segments que ajuntarien tots els sectors que fan feina amb l’oferta complementària.

Per un costat hi hauria el sector de l’hostaleria, restaurants, bars, cafeteries, etc.; després els comerços, tendes, supermercats i comerç turístic en general; el golf; les empreses que es dediquen a esport i turisme actiu, això és, futbol, tennis, senderisme, ciclisme, hípic, birdwatching, esports nàutics, etc.; els organitzadors d’esdeveniments i incentius; les empreses de transport, lloguer de cotxes, excursions en vaixell; també el sector de l’oci, discoteques, etc.; i qualsevol altres sector empresarial que no quedi comprés a las agrupacions anteriors.

Des del Consorci recorden que l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor-Sa Coma és soci-fundador de l’entitat i per tant ja hi té representació. Així mateix constaten que perquè una empresa d’allotjament turístic pugui accedir als avantatges de formar part del Consorci haurà d’estar associada a l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor-Sa Coma.

Participació en veu i vot

Els membres del consell podran assistir amb veu i vot a les reunions i estaran informats periòdicament de la seva marxa i activitats, així com de la situació econòmica, i podran sol·licitar informació concreta i presentar propostes i suggeriments.

Un pensament a “Consorci de Turisme

  1. Crida l’atenció, pel que es desprèn del text, que dos Ajuntaments donin cobertura legal a través d’aquest Consorci a una posició ultradominant per part de l’Associació Hotelera Badia de Cala Millor, en el sentit que ja es deixa clar que qualsevol establiment d’allotjament turístic no podrà formar part d’aquest Consell si no pertany a aquesta associació (després ens hauríem de demanar si una vegada formes part d’aquesta Associació tendries veu dins el Consell, o la teva veu seria transmesa (amb més o menys interés) pel representant de l’associació).

    De totes formes, aquesta idea podria fer-se servir en altres entitats. Ara que es mou el Consell Muncuipal de l’esport es podria plantejar que alguna Associació com els Malalts imposassin una clàusula similar i que no en pugui formar part cap corredor que no sigui un malalt hehehe

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.