L’ajuntament de Sant Llorenç amb les famílies i menors més necessitats

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar ha signat un conveni amb l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) per a la concessió d’ajuts econòmiques a famílies amb menors en situació de risc social i per a persones en situació de greu i urgent necessitat. L’IMAS aportarà al Consistori llorencí 13.550 euros.

L’àrea de Benestar Social del Consistori llorencí s’encarregarà a realitzar la tramitació, concessió i també el seguiment d’aquests ajuts econòmiques.    “Des de l’Ajuntament de Sant Llorenç estam satisfets amb els ajuts atorgats per l’IMAS perquè encara que no siguin molt elevats ens permeten fer front a aquelles despeses bàsiques que són molt importants per a les famílies que les demanden”, declara la regidora de Benestar social, Maria Galmés.

L’any passat, l’Ajuntament va ajudar a 183 persones que es trobaven en aquesta situació, un 18% més que el 2014 la qual cosa representa 28 persones més.

El principal sector que des de Benestar Social varen atendre varen ser les famílies amb 66 persones, que correspon al 36% del total; el segon sector varen ser les persones immigrants amb 48; i el tercer el sector dona, amb 20 persones ateses. L’augment es va registrar en els tres principals sectors.

Principals ajudes

El nombre d’ajudes va ser de 227. Les principals ajudes varen ser les relacionades amb la prestació d’aliments amb un 57% i els ajuts de pagament únic que sumen un 25%. El conjunt de les ajudes han experimentat un increment, especialment les relacionades amb factures de lloguer i factures del consum elèctric, que ha augmentat un 32%. Des de Benestar Social comenten que aquest nombre “no encaixa amb la millora de la situació econòmica i té més a veure amb un major coneixement de les prestacions dels serveis socials per part de la població”.

Respecte al sexe de les persones que s’han vistes beneficiades per aquest tipus d’ajudes cal dir que el 56% de les persones demandants són dones i el 44% homes. El primer grup està conformat principalment per famílies monomarentals i el segon, principalment, per homes immigrants.

Aquí teniu la memòria de l’any 2015

2015

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.