Prop de 500 atletes competiran per fer pòdium al TOTALTRIMALLORCA 2016 a Cala Millor

Prop de 500 atletes s’han inscrit al triatló Internacional TOTALTRIMALLORCA 2016 que tendrà lloc el proper dia 5 de juny a Cala Millor.

El TOTALTRIMALLORCA 2016 s’ha presentat avui dematí a l’Auditòrium de sa Màniga. A la presentació han assistit els regidors de Turisme de Son Servera, Margalida Vives, i de Sant Llorenç des Cardassar, Nicolau Bordal, en representació del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar; els regidors d’Esports d’ambdós municipis, Antònia Bauzá i Ramón Reus; a més dels organitzadors del triatló Jaume Riera i Antoni Puigròs, en representació del Club Triatló de Manacor; a més del caps de seguretat de la Guardia Civil i un representat de l’Hospital del Llevant.

TotalTriMallorca 2016 presentació a l'Auditori de sa Màniga, Cala Millor.

Avui també ha assistit a la presentació un convidat d’honor, l’esportista del CN Llucmajor, Joan Nadal, un dels millors triatletes de les Illes Balears i campió del món de triatló de la categoria del Grup d’Edat 30-35 anys i subcampió del món de duatló en la mateixa categoria. Joan Nadal ha explicat que s’està preparant per competir en el campionat del món de triatló de mitja distància d’Espanya i del món que tendrà lloc d’aquí unes setmanes i que la triatló de Cala Millor per a ell serà “com una posada a punt”. L’organització també ha confirmat que correran el campió d’Espanya de triatló de llarga distància del 2015, Carlos López, i Miquel Ensenyat, que recentment ha guanyat l’ironam de Lanzarote en grups d’edat i va quedar el número 16 de la general.

“Des del Consorci apostam per incentivar aquest tipus de proves perquè ens ajuden a incentivar turisme esportiu a la zona costanera”, ha apuntat el regidor de Turisme de Sant Llorenç, Nicolau Bordal. La regidora de Turisme de Son Servera, Margalida Vives, ha concretat que el 70% dels inscrits pernocten a la planta hotelera de Cala Millor, i d’aquests la gran majoria són atletes que resideixen a les Illes Balears. Al voltant d’un centenar dels inscrits vénen de fora. “El nostre destí compta tant amb una planta hotelera, infraestructures i serveis preparats per poden acollir proves d’aquests tipus”, ha assenyalat la regidora Marga Vives.

En l’edició d’enguany hi haurà dues proves, Olímpico 51.5 i Half Distance 113.

Les dues proves de natació es disputaran a la platja de Cala Nau, on hi haurà tant l’arribada com la sortida. En el cas de l’Olímpico 51.5 faran una volta d’1,5 quilòmetres per la platja de Cala Millor, mentre que per la Half Distance 113 serà d’1,9 quilòmetres.

El circuit de ciclisme Olímpico 51.5 constarà d’una volta de 40 quilòmetres degudament senyalitzat i amb un punt d’avituallament al quilòmetre 20. Mentre que en la Half Distance 113 el circuit constarà de dues voltes de 45 quilòmetres i dos punts d’avituallament a cada volta. El recorregut serà el mateix que en l’edició anterior. Antoni Puigròs ha comentat que enguany s’ha millorat l’asfalt del circuit.

Aquesta edició la carrera pedestre no discorrerà per la zona protegida de sa Punta de n’Amer per evitar impactes de caire mediambiental, per això anirà per la primera línia de Cala Millor i sa Coma mantenint unes vistes espectacular a la mar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.