La primera fase de l’EDAR de sa Coma finalitzarà la primera quinzena de juliol

La primera fase de l’EDAR de sa Coma finalitzarà la primera quinzena de juliol. Actualment el projecte base es troba executat en un 90%. Així ho ha comunicat la direcció de l’obra a la directora general de Recursos Hídrics de la Conselleria de Medi Ambient Govern de les Illes Balears, Joana Maria Garau, al gerent d’Abaqua, Antoni Garcías, a la visita d’obres que han realitzat, avui dematí, junt amb el batle de Sant Llorenç des Cardassar, Mateu Puigròs, el regidor de Medi Ambient, Mateu Frau, el delegat de sa Coma, Nicolau Bordal, i el regidor de Serveis Generals, Pep Jaume Umbert.

La primera fase de l’estació depuradora inclou la demolició de les edificacions existents, la construcció de tres reactors biològics i un nou edifici de pretractament, a més d’una sala per assecar els fangs i l’ampliació de l’edifici de control.

Actualment l’EDAR de sa Coma depura uns 10.000 metres cúbics d’aigua diària. A l’estiu del 2017, la planta estarà en funcionament en la seva integritat, excepte el tractament de terciaris. Llavors està previst que puguin tractar uns 14.000 metres cúbics diaris. El mes de desembre d’enguany, previsiblement, ja estaran instal·lats uns nous digestius.

La millora de les instal·lacions de l’estació depuradora té un import d’uns 4.500.000 euros.

1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.