Arranca el consell assessor del Consori de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar

El consell assessor del Consorci de Turisme de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar ja s’ha posat en marxa. Avui dematí ha tingut lloc, a la seu de la Caeb, una primera reunió amb el president de la Federació d’Empresaris de Comerç de Balears (AFEDECO), Rafael Ballester; el president de l’Associació Mallorquina de Bars, Cafeteries i Restaurants, Alfonso Robledo; el gerent de la Federació Empresarial Balear de Transports (FEBT), Salvador Servera; i la representant del departament d’Economia de la Caeb, Margalida Adrover.

DSC_0650

A finals mes de febrer, el consell d’administració del Consorci de Turisme va aprovar crear un consell assessor per involucrar activament als empresaris del sector en la promoció turística. El Consorci considera necessari potenciar els vincles entre les diverses agrupacions empresarials per promocionar les experiències que s’ofereixen al turista en el propi destí.

El gerent del Consorci, José Marcial Rodríguez, i la regidora de Turisme de Son Servera, Margalida Vives, han explicat als representats de les federacions els beneficis que obtindran si formen part del consell.

Els membres del consell podran assistir a la mesa de coordinació i participar en l’elaboració del Pla d’acció i estaran informats periòdicament de la seva execució.

També se’ls ha informat que podran sol·licitar i obtenir suport per a esdeveniments, dins del marge dels objectius del Consorci, i participar en les accions de promoció com ara un programa radiofònic setmanal que a partir del mes de setembre llançarà el Consorci.

El Consorci fomentarà les relacions interprofessionals i la identitat de la marca Cala Millor.

“Volem promoure l’associacionisme per millorar la qualitat del destí i és per aquest motiu que intentam integrar representants d’associacions o agrupacions empresarials sense ànim de lucre”, ha assenyalat la regidora Margalida Vives.

El gerent ha explicat que la base de la millora de la reputació d’un destí turístic territorial com Cala Millor resideix en el fet que ambdues administracions s’han involucrat per adoptar decisions: L’Ajuntament de Son Servera i Sant Llorenç ja estan redactant ordenances i reglaments de forma conjunta.

Aquesta és la tercera reunió que du a terme el Consorci per avançar en la creació del consell assessor, prèviament s’ha reunit amb Pimeco i Pimem.

Fundació Impulsa Balears

Prèvia a aquesta reunió ha tingut lloc una trobada amb el director tècnic de la Fundació Impulsa Balears, el doctor Antoni Riera, que ha explicat al gerent del Consorci i a la regidora de Turisme de Son Servera les línies mestres del projecte.

Riera ha comentat les 12 consignes que s’haurien de seguir per el disseny d’una estratègia de competitivitat global per a les Balears i ha exposat els índex de competitivitat centrant-se en els municipis de Son Servera i Sant Llorenç des Cardassar.

El gerent ha posat de manifest que “aquesta és una primera passa per anar avançant en l’elaboració d’un política territorial basada en el coneixement i que permeti detectar noves oportunitats econòmiques”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.