L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar durà a terme la monitorització del moscard tigre

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar durà a terme, a partir d’avui, la monitorització del moscard tigre. La monitorització es realitzarà a tots els nuclis de població del municipi.

aedes-albopictus

El 2012, el moscard tigre (Aedes albopictus) va ser detectat per primera vegada a cinc municipis de l’illa de Mallorca i en pocs anys s’ha estès per bona part de l’illa. Fins fa poc al Llevant de Mallorca no es tenia constància de la seva existència però fa uns mesos se’n van detectar al municipi de Capdepera, i és per aquest motiu que l’Ajuntament de Sant Llorenç posa en marxa la monitorització d’aquest moscard per tal de saber si actualment en tenim al municipi i poder actuar.

La monitorització consisteix en dur a terme una diagnosi de la situació actual utilitzant un mostreig d’ovitrampes, són recipients que simulen els llocs de cria preferits per les femelles moscard tigre per dipositar els seus ous. En total es col·locaran 10 ovitrampes, una per cada deu hectàrees de les àrees que s’estudiaran. Aquestes trampes serveixen per poder detectar els primers moscards i en aquelles zones on es realitzarà el tractament per conèixer la seva eficàcia.

En cas de detectar-se moscards tigres al nostre nucli, l’Ajuntament impulsarà una fase de control de l’espècie que consisteixen en la conscienciació ciutadana, la lluita larvicida i si escau la lluita contra els espècimens adults.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.