Banksy a Roma

Fa unes setmanes vaig tenir el plaer de visitar Roma i allà, a part de degustar art clàssic (el museu del Vaticà, les runes romanes, les escultures clàssiques…), també vaig tenir la sort de visitar una exposició itinerant del gran artista avantguardista, Banksy, un dels més reconeguts grafiters del moment. 

Sota aquest nom s’amaga algú que no coneixem (sempre ha defensat el seu anonimat i les escasses aparicions que fa sol ser amagat sota una màscara), però l’important és que pinta molt bé, té un gran esperit crític i  ha aconseguit revaluar l’art del grafit, per molts considerat només pintades de gamberros.

La col·lecció era de quadres de l’artista cedits per particulars i si bé no hi havia tots els que són (ell sobretot pinta grafits a les parets, no quadres), sí que vaig poder contemplar-ne un bon grapat i alguns esborranys del que després serien grafits gegants a les parets de les més importants capitals.

Aquí us deix algunes fotos fetes al museu i altres de l’artista perquè el conegueu millor:

CAPITALISME

GUERRA

PD: Si encara voleu saber més del seu art i de l’art del grafit us recoman el documental Exit through the gift shop, però ja us avís que la seva cara no la veureu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.