Projecte “Conflicte a Síria” (I)

Emmarcat dins els darrers corrents per “canviar la manera de fer escola tradicional “, sorgeixen el que es diu “projectes”. Bàsicament consisteix a aparcar les classes tradicionals en què s’ensenyen coses abstractes (digau-li sintaxi, àlgebra, feudalisme…) per separat i allunyades de la realitat, per unes classes que solament es diuen “projectes” (no Català, Matemàtiques, Socials…)  que mesclen tots aquests conceptes per un bé comú: aconseguir un producte final.

Així, la intenció és que els nins treballin els conceptes adients a la seva edat, però integrats en un projecte comú que els dugui a un producte final que puguin palpar, sentir.   En el cas que us mostraré, de l’IES Portocristo, és que els alumnes preparin una activitat solidària per a recaptar diners per als refugiats de Síria. Així, aprenen a organitzar una activitat, en compatibilitzen els guanys i els costos, se’n fan responsables i, pel camí, entenen i desxifren el sempre complex problema sirià. I precisament aquest darrer punt és el que m’interessa compartir amb vosaltres a través de diverses entregues ja que el tema de Síria és un d’aquests temes que tothom en xerra però sense saber-ne gaire realment. Per això voldria compartir amb vosaltres una sèrie de vídeos i articles que hem cercat i que ens han ajudat a entendre millor la problemàtica (a nosaltres i als propis alumnes).  Si us interessa el tema i hi voleu perdre alguns minuts cada setmana, segur que serà del vostre interès…

I per començar us pos una cosa tan senzilla com una cançó. Concretament és un rap fet en llengua àrab que protesta contra la situació viscuda a Síria. Vam trobar que era una manera adient per introduir el tema als alumnes a través del seu llenguatge (el hip hop) i amb unes imatges directes i concises que deixa ben clar que a Síria hi ha un greu conflicte. Volíem que fos una manera curiosa d’obrir-los la curiositat per més envant entrar en matèria. Potser ho haguem aconseguit…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.