Viatge de l’Associació de la Tercera Edat de S’Illot a Galícia

Del 18 al 23 del passat mes de novembre, 52 socis de l’Associació de la Tercera Edat de S’Illot vàrem viatjar a Galícia. A les 6 en punt del matí sortírem de S’Illot, fent dues paradetes a Manacor i una a Vilafranca per recollir els socis que no passen l’hivern a S’Illot.

Arribàrem a l’aeroport de Santiago a les 10.45h, on ens esperava un simpàtic i bon conductor, n’Antonio Peréz Carballó (el qual ens acompanyà a les excursions durant tot el viatge), que ens va dur a la localitat d’O Grove a l’hotel «La Noyesa». Hotel familiar, que va obrir les seves portes l’any 1942 i que ha sofert diferents reformes al llarg dels anys, la darrera d’elles l’any 2015, essent els seus propietaris na M. Rosa Fuentes i en Manuel Salgueiro. L’hotel, dirigit per Nieves Fariñas, compta amb un excel·lent equip professional, que feren la nostra estància molt agradable. Un hotel, sens dubte, a recomanar.

Ens acomodàrem a l’hotel i, en haver gaudit d’un excel·lent dinar de benvinguda, ens esperava el nostre conductor i la guia, Carmela Costa, per començar la nostra visita a Galícia per la Ría de Arousa, Cambados, capital del vi “Albariño” (D.O. Rias Baixas).

Durant tota la nostra estància aprofitàrem bé el viatge i vam conèixer llocs típics, com la visita a l’Apòstol Santiago, Faro de Hércules, Mercat de la Piedra, visita a les «bateas» amb barca i degustació de musclos, etc. però, a més, visitàrem rutes que no surten a les guies turístiques clàssiques, gràcies al nostre conductor Antonio i a la simpàtica guia Carmela, que ens anava contant llegendes típiques dels llocs que visitàvem.

Varen esser sis dies d’estància i visites ben aprofitats, on la preocupació dels nostres familiars que quedaren a Mallorca era la pluja i el temps. La veritat és que va anar bastant bé, tot i les previsions de «l’home del temps», just ens va agafar de ple una forta pluja amb vents molt forts el dia que visitàrem La Toja on, acabats de baixar del bus per fer un recorregut d’uns 500 metres fins a la tenda, acabàrem banyats d’a dalt a baix, i no precisament per les aigües termals de La Toja. Com a curiositat, dir que la guia ens va informar que, a la «Capilla de las Conchas» que hi ha a La Toja, s’hi va casar un tal Mariano Rajoy.

El darrer vespre de la nostra estància a O Grove, la direcció de l’hotel ens va obsequiar amb una típica «Queimada», a la qual se li atribuiexen facultats curatives si es pren després de pronunciar el conjur i funciona contra els maleficis; vos puc assegurar que tots la recitàrem seguint les instruccions d’en Manu Álvarez, que la va recitar amb gràcia i art gallec.

INTERESSA DSCF5415
Destacar el bon ambient que hi ha haver durant el viatge i les atencions que varen tenir, en tot moment amb els components del grup, la secretària de l’associació, n’Àngela Gallardo, i el president, n’Antonio Garbi.

Ja a punt d’agafar el vol de tornada cap a Mallorca, la notícia de la sobtada mort per accident del jove Gabriel Veny Riera va omplir de consternació i tristesa el grup, ja que hi havia sis familiars d’en Gabriel entre els viatgers.

 

Un pensament a “Viatge de l’Associació de la Tercera Edat de S’Illot a Galícia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.