Conferència de l’OCB a Manacor:Pau Vadell-Editar la poesia del segle XXI: reptes i batalla

Avui el conferenciant ha posat en relleu la importància d’editar poesia i els riscos i l’activisme que això comporta. Segons el poeta, “el segle XXI ens està deshumanitzant i calen eines de desintoxicació gregària i espais de llibertat per crear ciutadans, i no ximples conills de laboratori”. A més a més, ens ha explicat la tasca que es du a terme des d’AdiA Edicions i els vessants socials i d’activisme que se’n deriven.

Pau Vadell Vallbona (Santanyí, 1984) és poeta, traductor i editor. És membre fundador del col•lectiu Pèl Capell, coeditor de l’antologia “Pedra foguera, antologia de poesia jove dels Països Catalans”, organitzador de quatre homenatges a Blai Bonet i participant en centenars de recitals arreu del país i a Alemanya, Sèrbia, Croàcia, Mèxic i Itàlia, on també s’ha editat una selecció de traduccions dels seus poemes. Així mateix, com a editor ha creat l’editorial AdiAedicions a Mallorca.És coordinador del Comitè d’Escriptors Perseguits del PEN Català.

Com a poeta ha obtengut els següents reconeixements: el Premi Bernat Vidal i Tomàs (2005) per l’obra Quan salives; el Vila de Vallirana-Josep M. López Picó de poesia (2008 ) per Convit al silenci; el Miquel Àngel Riera de poesia (2009) per Temple; i finalment, el Vila de Lloseta de poesia (2014) per Sang cremada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.