L’Ajuntament rep una subvenció de 275.407 euros per millorar l’eficiència energètica de Sa Màniga

L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar rep una subvenció de 275.407 euros per millorar l’eficiència energètica de l’Auditori de Sa Màniga. Aquesta és una de les tres actuacions finançades pel Consell de Mallorca en el marc del Pla especial d’inversions financerament sostenible 2016/2017.

El Consell també subvenciona amb 39.165 euros les obres de rehabilitació del camí de Sa Marina, entre Son Carrió i Cala Millor, i amb 89.953 la substitució del col·lector de sanejament del carrer s’Estanyol a Cala Millor.

L’Ajuntament ha aprovat, en junta de govern, el plec de condicions de les tres actuacions i les ha tretes a licitació. La rehabilitació del camí de Sa Marina es fa amb un sistema novedós de resines i àrids.

1

L’Auditori Sa Màniga disposa d’una potència instal·lada superior als 100kw, gran part dels quals corresponen al sistema de climatització de l’edifici, i el consum mínim és de l’ordre dels 40kw. Per reduir el consum es va realitzar un estudi energètic a partir de les factures del consum elèctric del 2015. Arrel del mateix, es va proposar una possible solució encaminada a millorar l’eficiència energètica i a la implantació d’energies renovables. “Aquesta inversió ens suposarà un important estalvi energètic, en un termini de set anys estarà amortitzada”, ha explicat el batle Mateu Puigròs.

Aquesta millora consisteix en l’aplicació de pintura tèrmica a tot l’edifici i la protecció de les vidrieres amb làmines d’alta reflexió solar, a més de la instal·lació de 102 plaques solars a la coberta de l’edifici.

La pintura termoaïllant s’aplicarà tant a la façana com a la coberta. Totes les vidrieres de l’edifici es revestiran per la seva cara interior amb làmines tèrmiques, transparent sota el voladís de l’entrada i amb efecte mirall d’alta reflexibilitat a la resta de les finestres. Així s’aconsegueix que, a l’hivern, l’interior sigui més calent que l’exterior, perquè les làmines actuen inversament, per la qual cosa limiten la pèrdua de calors de l’edifici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.