Per cinquè any consecutiu el Col·legi Sant Salvador d’Artà duu a terme les Jornades sobre Educació.
Les Jornades d’enguany es dediquen a Educació i Videojocs. En ple segle XXI i en l’inici del tercer mil·leni la tecnologia és present en el dia a dia dels nostres afers. Podríem dir que la tecnologia ja va associada a les persones humanes, amb tot de matisos socials, culturals i econòmics. La indústria dels videojocs, a més, s’ha convertit en una de les grans potències del mercat, fet que ha obligat a investigadors i especialistes a analitzar acuradament com pot afectar la incursió d’aquest fenomen la societat actual.
Aquesta mateixa pregunta ens feim els educadors. ¿Com hem de treballar la qüestió dels videojocs des de l’escola? ¿Es pot aprendre amb els videojocs? ¿Ens pot canviar el caràcter? ¿Ens poden aïllar? ¿Quins són els pros i els contres dels videojocs? Són algunes de les qüestions que es volen tractar i intentar resoldre a les V Jornades Construïm el Futur.
El calendari d’activitats és el següent:
9 de març. Taula rodona: VÍDEOJOCS. DEL TETRIS AL POKEMON. Ús i limitacions. Amb Pere Sbert (Psicòleg i expert en videojocs), Miquela Nicolau (Psicòloga i orientadora), Xisco Bergas (Enginyer especialista en realitat virtual), Miquel Nebot (Pare, mestre i expert en NTIC), Nadal Mayol (estudiant i jugador de videojocs) i Maria Navarro (estudiant i no jugadora a videojocs). La taula estarà moderada per Antoni Colomer.
16 de març. I AIXÍ ÉS COM ELS VIDEOJOCS EM VAN CANVIAR LA VIDA. ¿Què passa quan jugar a videojocs és la teva professió?, a càrrec d’Albert Garcia. Llicenciat en Periodisme i professor universitari. Especialista en noves tecnologies i videojocs. Professor universitari d’història dels videojocs, i col·laborador en diferents mitjans de comunicació.
30 de març. VIDEOJOCS: PLATÓ, BRÒQUIL I ALTRES CONNEXIONS, a càrrec de Pere Cornellà. Llicenciat en magisteri i pedagogia. És professor de pedagogia de la Universitat de Girona, especialista en noves tecnologies i videojocs. Treballa i investiga en el terreny de la gamificació: l’ús de mecàniques de joc en entorns i aplicacions no lúdiques amb la finalitat de potenciar la motivació.
Tots els actes seran al Teatre d’Artà, a les 20.00 h i amb entrada lliure i gratuïta.
Les Jornades són obertes a tothom, ja que l’objectiu final és que entre tots—alumnes, pares, professors, i tothom a qui preocupa l’educació dels seus fills i el futur d’aquests—puguem construir una societat millor.